Magic Kingdom

23 Kes

Kaikki puistot ovat upeita, mutta mielestäni jokainen niistä tarvitsee oman postauksen.

Magic Kingdom on ehdottomasti suosituin puisto ja se kyllä huomasi joka kerta. Lisäksi puiston aukioloajat olivat pisimmät. Ilotulitukset alkavat pimeän tultua, klo 21 ja klo 23 meidän ollessa paikan päällä. Välillä on puisto auki 23 h, jolloin ilotulituksia tulee enemmän.

Puisto sijaitsee saarella, jonne pääsee joko upealla laivalla tai monoraililla. Jälkimmäinen ottaa huomattavasti vähemmän matkustajia, mutta menee nopeammin ja useammin. Kumpaakin kokeiltiin ja kannattaa valita se, kummasta matkustusmuodosta tykkää itse enemmän. Minä laivasta, muut junasta. Pääsin vain kerran laivaan. Pääasia oli kuitenkin saarelle pääseminen.

Ennen alueelle saapumista kaikissa puistoissa on laukkujen tarkistaminen. Vaikka Disneyssä syöminen onkin varsin kohtuuhintaista ( limu, jäätelö 3 usd, hampurilainen, salaatti 10 usd ) sai omia eväitä viedä mukaan pilvin pimein. Säännöissä luki vain erityisruokavaliolaiset saavat tuoda eväitä, näin kerran edellä olevalla laatikon donitseja. Sen verran ruokapuolta on tullut luettua ettei donitsit mihinkään erityisruokavalioon kuulu. Vesipisteitä oli riittävästi, kertaakaan ei niissä ollut minuuttia pidempää jonoa.

Lippujonot ovat pitkät, eli jos ei hanki vuosilippua, ehdottomasti kannattaa se etukäteen ostaa netistä tai esim. Disney Downtownista. Me hommattiin omamme sieltä ja voin kertoa että se lyhyt, alle 10 asiakasta ennen meitä, kesti ja kesti. Mitäköhän ne jonot puistoissa kestää ??? Sisälle leimasimme lipun Mikin näköiseen laitteeseen, kortti toiseen kohtaan ja sormenjälki toiseen. Vihreän valon jälkeen olimme valmiita siirtymään puistoon.

Edessä tulee ostoskatu, jonka päässä Prinsessa Ruususen linna. Loistava paikka ottaa valokuvia. Tämä alue on myöskin se johon ihmiset kokoontuvat katsomaan kulkueita iltaisin. Parhaat paikat viedään jopa pari h ennen kulkueen tuloa. Itse tulin alueelle aina 10 min aikaisemmin ja hyvin näin.

Lisäksi eri ohjelmia näytetään Linnan portailta ja yöllä valoshow ohjataan niin että se osuus linnaa vasten. Kunnon maamerkki siis!

Loistava listaus kohteista on Disneyn omilla sivuilla

https://disneyworld.disney.go.com/entertainment/magic-kingdom/

Meidän suosikiksi osoittautui Dumbo. Jonossa mentiin ensiksi leikkipaikalle, portilla saatiin piippari, joka soidessa lähdettiin kohti toista jonoa ja päästiin lähes suoraan ajamaan Dumbolla. Leikkipaikka oli sirkusteltta, jossa oli aina runsaasti lapsia ja näin ollen todella hauska paikka. Aikaa ei mennyt jonottamisessa juurikaan vaan useasti piippari kerkesi soimaan kymmeniä minuutteja ennen kuin lapseni suostui siirtymään seuraavaan paikkaan.

Vinkki! 4-vuotiaan, aktiivisen lapsen paikka oli puistossa vaunut kun liikkuu paikasta toiseen. Todella käteviä ja näppäriä vaunuja voi vuokrata puistoista 15 usd hintaan ( tuplavaunut 32 usd) mutta 3 viikon matkalla vuokraaminen olisi tullut turhan kalliiksi. Ihmismassat ovat valtavia, kuulutuksia ei tehdä ja ummikkosuomalaisen lapsen eksyessä on hankala löytää vanhempiaan. Vaunut olivat meillä ehdottomat! Keväisin sadekuurot tulevat hyvinkin yllättäen, eli huppu vaunujen päälle, kun jätät se sivuun hetkeksi.

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: