Pallokala poks – uusi lastenvaatekirppis

12 Elo

Helsingin Pikku Huopalahteen avattiin reilu viikko sitten uusi lastenvaatekirppis ja pitihän sitä tietenkin kokeilla. Toiminnoiltaan on peruskirppis. Vuokraaja vuokraa paikan ja vuokra-ajan lopussa hänelle tilitetään myynti.

Minipoppoon avajaisryntäyksestä aikoinaan myöhästyin ja kuulin moneen otteeseen kuinka hyvän tilin olivat myyjät juuri avajaisviikolla tehneet.

Pallokala Poks on monista blogeista tuttu, mutta minulla meinasi mennä ihan ohi. Sainkin toiseksi viimeisen pöydän. Huh !

Väitän että käyn säännöllisen epäsäännöllisesti kirppiksillä myymässä omaisuuttamme, Minipoppooseen olen vienyt edellisen kerran myytävää noin vuosi sitten. Kuinka vähän sitä loppujen lopuksi ostaa lapselle, joka ei ole enää vauva eikä taaperokaan ? Monissa housuissa on polvien kohdalla olevaan paikkaan tehty uusi paikka, paidoissa näkyy edellisten päivien ruokalista. Ei niitä vaatteita voi enää myydä eteenpäin. Tai ei niitä ainakaan kukaan osta.

Tästä huolimatta auto oli täynnä, jopa minun syliini oli ängetty lisää tavaraa.

Itselleni tuttuun tapaan ahnehdin liikaa, myyntipaikkani näytti liian täydeltä, mutta siinä vaiheessa oli hankala lähteä julkisilla niitä kotiinkaan tuomaan. Kuljetus kun oli tilattu vain yhteen suuntaan. Eikä siinä kaikki. Erittäin ahneena vein vielä kerran lisää, onneksi vain sen verran mitä julkisissa voi kerralla kuljettaa. Suht vaivattomasti.

Saldo. Hintalapulla varustettuja myyntiartikkeleja vein 240 kpl, joista 61 kpl meni uusiin koteihin ja 3 vääriin. 2 vaatetta ja 1 kirja varastettiin tai meni toisen myyjän kassiin paikkoja tyhjennettäessä. Tosin yhden kirjan, iltasatuja lapsille -hintalappu löytyi toisen kirjan välistä. On äidillä / isällä pokkaa lukea lapselleen iltasatua varastetusta kirjasta, jonka olisi saanut omaksi rehellisin keinoin euron hintaan.

Plussat, neutraalit ja miinukset :

Plussat:

+ Kierrys kunniaan. Aina. Jos uudet haalarit maksavat kaupassa 200 euroa ja saat uutta vastaavat 30 eurolla kirpparilta, se on hyvä diili kaikille. Varsinkin kun lapsi ei sano tätä en laita päälleni.

+ Omistajan palvelu. Vuokran hintaan  kuuluu pöytien järjestely. Käytännössä joka aamu on paikka siisti. Ja voin kertoa kiitettävän siistiä jälkeä tekeekin.

+ Aukioloajat ovat aika lailla vakiot, alkuviikosta ma + ti ollaan auki klo 19 ja muina arkipäivinä klo 17. Lauantaina kerätään myymättä jääneet pois klo 14.30, klo 15 ovet sulkeutuvat ja sunnuntaina pitää omistaja ansaittua lomaansa. Uusien myynti alkaa maanantaina klo 10.

Neutraalit:

+/- Jos et asu lähistöllä, on kirppikselle matkaa. Tietenkään sellaista kulmaa ei maailmassa ole, jonne olisi kaikilla lyhyt matka. Pikku Huopalahti on kuitenkin hyvien kulkuyhteyksien päässä ja jos paikka olisi Erottajalla, olisi paikan vuokra myös kalliimpi. Toisin sanoen sinne tullaan eikä ohimennen vaan poiketa.

+/- Vuokra 30 euroa + 5 %, elokuun tarjous, syyskuusta alkaen 35 e + 5 %. Kohtuullinen ?

Miinukset:

– Hinnoittelussa on oikeasti tosi paljon työtä. Jokaisen vaatteen käyt läpi, ehkä silität, hinnoittelet ja viet. Livekirppiksellä näkee ostajan naamasta menikö ihan pieleen, iltapäivästä voi tiputtaa hintoja.

– Vieläkään ei toimi pankkikortti. Joka kerta olen nähnyt ihmisiä laskemassa rahojaan riittääkö rahat. Aivan varmasti kauppaa jää tekemättä, koska maksukorttipääte puuttuu. Automaatteja on lähellä, mutta jos löydät ok-paidan, jollaista ei nyt ihan tarvita, mutta on ihan kiva ja edukas. On aika harvassa ne ihmiset jotka lähtevät sinne automaatille hakeakseen yhtä ostosta varten rahaa ja palaamaan vielä takaisin. Tietenkin näitä on, mutta itse kuulun jälkimmäiseen kastiin. Onneksi kone tulee… joskus.

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: