Siivouspäivä – ostajan paratiisi

8 syys

Emme edellisen Siivouspäivän aikana olleet Suomessa. Vähän harmitti mutta kun luin ihmisten kommentteja, moni oli tienannut vain muutamia kymppejä, lopetin murehtimisen.

Nyt sitten oltiin kotona ja paljon on myytävää. Mutta ikävä kyllä olemme koko perhe olleet vähemmän kuin enemmän puolikuntoisina, mekin lapsen kanssa torstaina ja perjantai kotona. Joten Siivouspäivä jäi tänä vuonna myyjän osalta väliin. Harmittiko ? Ei ! Ei todellakaan.

Olin varautunut hyvin. Minulla oli ostoksia varten varattu iso olkalaukku sekä reppu. Sekä selvä reitti mitä aion kierrellä, Siivouspäivän sivut ovat todella hyvät.  Vain lyhyen kiertelyhetken jälkeen olivat kumpikin laukuista aivan täynnä. Vain ja ainoastaan yhdellä myyjällä oli muovipusseja. Monta myyntiartikkelia jäi ostamatta, koska minulla on vain 2 kättä. Lisäksi usealla myyjällä oli vaihtokassa olematon. Itselläni ei ollut, kolmelle myyjälle vaihdoinkin 10 euroa pienemmiksi.

Loistohomma oli että löytyi paljon myyjiä samoissa kohdissa. Ruttopuistossa myyjiä oli sopivasti, muutamia Fredan torilla, Hietsun kupeessa muutama. Lähdin aikaisin liikkeelle, kerkesin paljon kiertämäänkin.

Tulin lopulta kotiin vain muutama kymmenen euroa köyhempänä, eli hinnat olivat erittäin maltillisia. Ostin paljon lapselleni housuja, leluja, itselle pari keittiöjuttua. Halvimmat eivät maksaneet mitään, kalliimmat 5 euroa.

Vinkki seuraavia Siivouspäivää varten tähtääville myyjille:

Menkää niille paikoille joissa on muitakin myyjiä. Helppoa olisi myydä omissa kotikulmissa, mutta jos et asu ydinkeskustassa, voi asiakasmäärät jäädä hyvin vähäiselle. Ainakin yritä saada ystäväporukka mukaan, 10 myyjää yhdessä ja hyvät mainokset auttaa asiaa.

Siivouspäivän sivut ovat todella hyvät. Sinne voit etukäteen laittaa tietosi ja myyntiartikkelisi Jos yksin olet, harva viitsii sinun takia edes 10 metriä kävellä.

Hankkikaa muovipusseja. Kiva extra myyjältä ja jos ostetut tavarat ovat poissa käsistä, voi ostaja viihtyä pitkäänkin pöydän ympärillä ja muidenkin. Eikä tarvitse lähteä kesken kotiin kuten minä jouduin.

Vaihtorahaa. Itse en pääse toisten ajatuksen kulkuun, mutta selvyyden vuoksi, jos hyvissä ajoin alat keräämään itsellesi vaikka 50 euron pohjakassaa ja kirppiksen otat ne mukaan, niiden arvo ei juurikaan vähene, vain inflaation verran, ellet mene erikseen niitä maksulliseen paikkaan vaihtamaan. Se ettei myyjällä ole vaihtorahaa tarkoittaa vielä enemmän menetettyä kauppaa, muovipussien lisäksi.

Lopuksi vinkki, jonka annan vain hyvää hyvyyttäni : Fredan tori. Huippumyyjiä, ohjelmaa, tunnelmaa, halvat hinnat.

Siivouspäivä on seuraavan kerran 24.5. Nyt voi jo alkaa valmistautumaan keräämällä myytävää vaikka sinne saunan lattialle jos saunaa ei käytä.

http://siivouspaiva.com/

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: