Design Market ja Uudelleen löydetty Tikau

17 syys

Minäkin kävin, muutaman muun kanssa Kaapelilla viikonloppuna. Lauantaina koulukiireet pukkasivat päälle, mutta sunnuntaina olin minun vuoroni rynnätä. Loistotarjouksia olikin, mm Aarnion Mini Pony 150 euroa, norm 270 euroa, Dino 70 euroa, säästöä 100 euroa. Koska Pony on kainaloani isompi, jäi se ostamatta. Mieheni kieltäytyi hakemasta meitä kotiin.

Sen sijaan olen aikoinaan Tikaun ikkunalla Korkeavuoren kadulla ihastunut palavasti Brum Brum mattoon.  Olin liian hidas liikkeissään ja jäin ilman mattoa. Tällä kertaa löysin Helsinki-maton joka on oikeasti tosi upea.

Tikausta enemmän heidän omilla nettisivuillaan Tikau.com ja tässä lyhyestä napattuna heidän nettisivuiltaan

TIKAU ESITTELY

Tikau on kokoelma käsintehtyjä kodin sisustustuotteita ja asusteita Intiasta. Mallisto koostuu mm. matoista, peitteistä, koreista, laukuista ja huiveista.

Tikau tuotteissa käytetään pääosin luonnon raaka-aineita kuten värjäämätöntä villaa, luomupuuvillaa (orgaaninen puuvilla), kaislaa, juuttia sekä banaanikuitua. Tämän lisäksi osa Tikau-tuotteista valmistetaan kierrätetyistä materiaaleista. Jokainen Tikau-tuote on yksilöllinen ja kaikissa Tikau- tekstiileissä on tekijänsä nimikirjaimet, jotka kertovat tuotteen alkuperän.

Tikau on hindin kieleen pohjautuva sana, tarkoittaen kestävää ja pitkäkestoista. Tikau-tuotteet eivät ole tehdasvalmisteisia, vaan pyrkimyksenä on tarjota mahdollisuus Intian maaseudulla asuville työskennellä kotonaan tai kotikylissään. Näemme, että on tärkeää tukea ja säilyttää näillä alueilla sukupolvelta toisille siirtynyttä käsityöperinnettä ja käsityöelinkeinon harjoittamisen mahdollisuutta.

Tikau pyrkii yhdistämään paikallisen estetiikan, käsityöperinteen, ympäristöllisen kestävyyden ja yhteisökaupan suorassa yhteistyössä paikallisten käsityöläisten ja kansalaisjärjestöjen kanssa.

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: