Anna Perho – Superarkea !

22 syys

Minusta ei ikinä voi tulla Anna Perho-fani. Hän on mennyt naimisiin legendaarisen radiopersoonan kanssa, eikä siinä kaikki. Heillä on lapsia. Auts ! Tenkanen kuuluu siihen kategoriaan, joita säilytetään pullossa ja kun halutaan kuulla jotain hauskaa, avataan korkki ja päästetään ilo valloilleen. Ei näiden kanssa lisäännytä. Ellei voida olla 100 % varma lapset ovat mini-Tenkasia. Voiko kukaan ottaa riskiä?

Nyt on myöhäistä katua, varsinkin kun Anna ei ikinä ottanut minuun yhteyttä ja kysynyt onko tämä sallittua. Jälkikäteen tiedoksi ei ole.

Koulu vie välillä mehut koko kropasta ja muita, ylimääräisiä kirjoja ei yhtälöön mahdu. Suomenkielen opettajan tyttärenä on lukuperintö tullut äidinmaidossa ja välillä vieroitusoireet ovat kovat.

Koulumme kirjaston esittelyhyllyllä oli aikansa Anna Perhon naama keskellä kirjaa. Superarkea kuulustaakin niin mahtipontiselta, juuri Tenkasen vaimolta että päätin ottaa riskin.

Kirja selittää paljon kaikkea sitä mitä jokainen meistä jo tietää. Jos koti on sotkuinen, siivoa. Tell me Something New.

Mutta ehkä välillä on hyvä lukea itsestään selvyyksiä uudestaan, jos ne vaikka paremmin jäisi päähän ???

Kirjoitin ylös minun mielestäni parhaat toteamukset

Ajankäytön inventointi on ratkaisevan tärkeää hyvinvointisi kannalta, sillä elämähän on oikeastaan vain aikaa.

–          ja tämä asiahan pitää täysin paikkansa. Vuorokaudessa on 24 h jokaisella, itse on vastuussa miten oman aikansa käyttää.

Jos voit tehdä jonkin asian seuraavan viiden minuutin aikana, tee se.

–          entinen työkaverini pitää kotinsa siistinä periaatteella jos tavaran vieminen omalle paikalle kestää yli minuutin, tällöin tätä ei tarvitse tehdä heti. Ja tämähän, ainakin minun kohdalla pitää täysin paikkansa. Matkalaukun laittaminen takaisin omalle paikalle kestää yli minuutin. Harvoin sitä matkalaukkua tulee käytettyä.

Älä hanki turhaa tavaraa !

–          mutta jos saa halvalla… Reilu 4 v sitten muutimme nykyiseen kotiimme ja huomasin kuinka paljon löysin lahjoja, jotka olin ostanut kun loistojuttu oli tullut vastaan. Vuosien varrella ne oli unohtunut antaa ja myin ne kirpparilla pois pilkkahintaan. Nyt ostan lahjoja varastoon vain jos sille on käyttöä vuoden sisällä.

Puhelin kiinni, omg

–          kuinka usein kotona naputtelen puhelintani. Miksi? Voin sen sijaan lukea kaikki ”uutiset” aamulla kerralla.

Aakkosia ja tomaatteja – ajanhallintaa

ABC-malli, jossa tekemättömät työt jaetaan 3 osaan: A.ssa pakolliset, B.ssä tärkeät ja C.ssä ei niin tärkeät. A.ssa voi olla esim lapselle vaatteiden päälle pukeminen, B.ssä vaatteiden pesu ja C-vaatteiden silittäminen.

Summa summarum : Kirja oli hauska, helppo lukuinen ja muutama päätös tuli, taas kerran tehtyä. Kyllä, muutan tapani, ainakin hetkeksi.

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: