Kirjamessut – kirjakansan kokoontumisajot

1 Mar

Kyllä, kirjamessut. Siellä minä, taas kerran. Ja oli aivan ihanaa ! Tietenkin.

Kuulun Suuren Suomalaisen kirjakerhon jäsenrekisteriin ja sain viestin nopeimmat saavat messulipun. Joten kirjakaupan kautta kotiin, lippu kourassa. Kiitos heille. Suuresta voisi muutekin kirjoittaa erikseen, heillä on loistavat alennusmyynnit. Ja asiakaspalvelu. Väitän että yli puolet uutena ostetuista kirjoista mitä meillä on, ovat peräisin Suuresta Suomalaisesta.

Tykkään lukea helppoa tekstiä. Ei mitään lässynlässyt-juttuja,  mielellään dekkaria, tai vähintään menoa. Kun lipun kanssa kaupanpäälle sain ohjelmalehtisen, oli valinta helppo tehdä messupäivästä. Liza Marklund esiintyi viikonloppuna.  Sinne siis.

Pääsin messuille hyvissä ajoin ennen Lizan esiintymistä ja meninkin yli tuntia ennen etsimään vapaata istumapaikkaa. Liza kertoi omasta elämästään, läheisten naisten rooleista hänen elämässään, maailmalla, mikä on ruotsalaisten taloudellinen tilanne ja suuntaus sekä tietenkin uudesta kirjastaan Ajojahti, jossa hänen tuttu päähenkilönsä Annika Bengtzon esiintyy.

Lehtitilauksilta ei tälläkään kertaa vältytty. Imagen myyjä kauppasi lehteä, jossa sai kaupanpäälle Mondon Helsinki-oppaan. Ehdottomasti sellainen pitää olla meidän kirjahyllyssä.  Annaa yritettiin kovasti minulle kaupata, mutta 90 euron hinta ei houkutellut, ei edes tieto sen olisi voinut maksaa jopa neljässä osassa.  Kaupan päälle kun olisi saanut veitsisarjan, joita meillä kuitenkin ennestään on.

Kiva yllätyslahja tuli Adlibrikseltä, kunnon kestokassi. Laukku on vaalea, logot juuri sopivan kokoisia/näköisiä, eli ei huuda HALOO, MINÄ TÄÄLLÄ, vaan ihan ok. Laukku on niin syvä että sinne mahtuu jopa 6 litraa maitoa kerralla. Ja ehdoton vaatimus hyvällä kestokassilla on se, että hihnat ovat sen verran leveät, etteivät ne paina ja lyhyet ettei laukun pohja osu maahan.  Laukusta tulee uusi suosikkikauppakassini.

Mutta edessä oli vasta alkua. Yläkerrassa oli Viini, ruoka ja hyvä elämä ja sieltä tuli niitä löytöjä tehtyä enemmän kuin olisi tarpeen. Hyviä tarjouksia, herkullisia naposteluita ja pienet jonot saivat rahapussini aukeamaan ja lähes tyhjänä kotiin palaamaan. Messut ovat ihania, jälleen kerran.

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: