Suomen Turku

12 Hel

Turku on ollut kovasti paperilla, kaupunkia kehutaan ja sinne matkustetaan. Joten meidän perhe päätti liittyä seuraan ja käydä Suomen entisessä pääkaupungissa.

Lauantaina lähdimme ajoissa matkaan ja ensimmäinen pysähdys oli tietenkin Raision Ikea. Asumme suht lähellä Espoon Ikeaa ja käymmekin siellä aikaa tappamassa vähintään joka toinen viikko. Lapseni rakastaa leikkipaikkaa, jää sinne todella mielellään ja koko perheelle maistuu lihapullat.

Vaikka valikoima tuskin kesken Suomen eri Ikeoiden kesken vaihtelee, oli liike aivan erinäköinen. Lisäksi ravintolassa jono oli suoraan sanoen aivan mahdoton, joten päätimme ottaa lompakosta kolikon, jolla sai 4 hodaria. Hyvää oli. Ja halvalla saa vatsan täyteen.

Mieheni ja lapseni viihtyvät Hoplopeissa aivan liian hyvin, helposti aikaa menee jopa 6 tuntia. Minä olen toista maata. Koska Turku ei näyttänytkään parasta puoltaan ilman suhteen ja vastassa oli ikävä lumi/räntäsade, olimme koko perhe Leaf-Areenalla, Mehukattimaailmassa jumissa seuraavat 6 h.

Ehkä pk-seudulla olemme tottuneet liian hyvin, täällä meno oli kuin eläintarhasta. Näin konkreettisesti miten vanhemmat toivat lapset ja lähtivät itse pois. 12 eurolla saa halpaa lastenvahtia. Henkilökuntaa ei ollut muuta kuin synttärijuhlien vastaanotossa, kenties itse juhlissa, mutta salissa henkilökunta loisti poissaolollaan. Vessat olivat todella sotkuiset ja kaikki pöydät olivat täynnä tyhjiä kuppeja, pulloa, ruuan jätteitä. Tietenkin myös salissa oli paikka, minne jokainen voi omat kahvikuppinsa tuoda, mutta kukaan ei tätä noudattanut.

Valtaosa vanhemmista, jotka olivat paikalla, olivat valloittaneet pöydät, jotka olivat varattuna ruokailijoille ja muutama hassu lehti oli aikuisten mahdollisuus lukea.

Alue oli jaettu kahteen osaan: alle 3 v ja yli 3 v. Koska lapseni on 5, hän oli samalla alueella muiden vanhempien lasten kanssa. Täällä meno välillä oli hyvinkin villiä ja siksi olisi ollut kiva että muita vanhempia olisi ollut paikalla. Saati sitten henkilökuntaa.

6 h aikana kertaakaan en nähnyt salin puolella yhtään henkilökuntaa ohjaamassa tilannetta, eli lapset ovat siellä täysin keskenään. Yhden kerran näin yhden henkilökunnasta putsaamassa pöytiä, hyvin kypsännäköisenä. Vessoja ei siivottu kertaakaan, ensimmäisen ja toisen kerran aikana taso muuttui vain vaan huonompaan suuntaan.

Ainoa plussa paikasta oli yläkerta, joka löytyi vahingossa. Siellä on minigolf-rata, jossa viihtyi koko perhe. Tietenkin mailoja oli vain muutama, jotka kaipasivat paikkausteippiä sekä pallojakaan ei löytynyt kuin 2. Etsimisen jälkeen.  Jatkamme tästä lähin Hoplopissa. Ja vinkki Hoplopille, tuskin olen ainoa äiti, joka on tätä mieltä. Kilpailua tarvitaan, jotta taso paranee.

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: