10 totuutta – minun mielestäni

5 Maa

1. Arkea helpottaa muutaman viikon ruokalista. Kansioon välilehtiä, väliin hyväksi havaittuja reseptejä ja kerran viikossa puhtaaksi kauppalistan kera. Tällä tavalla tulee helposti syötyä 2 kertaa viikossa kalaakin.

2. Edullista vihreää? Tulppaanit ovat edullisia, mutta rairuoho vielä halvempaa. Viherpeukaloa ei tarvita ja kasvuaikakin on suht lyhyt. Jos haluat ottaa ilon irti, vaihda rairuoho kuivattuihin herneisiin. Maukas lisä salaattiin. Siinä vaiheessa kun kyllästyt, on kasvuaikakin ohi.

3. Kestokassi kestää – nimensä mukaisesti. Hanki kaunis kassi, tarpeeksi iso ja jossa on hyvät kädensijat. Viime kesänä lähti kirpparilla eteenpäin kestokassi, joka on meillä ollut yli 10 vuotta.

4. Ihanat Tintit ovat saapuneet !

http://www.kalevalakoru.fi/korut/kuvasto/Riipukset/3009

5. Laiska poistamaan meikkejä iltaisin ? Puhdistusliinat toimii. Esim. Lumenen ovat edullisia, paketti sisältää 25 liinaa eli kestää lähes kuukauden. Liinalla ensi apu nopeasti. Ei kannata ostaa varastoon yhtä pakettia enempää, helposti kuivuvat.

6. Ekologinen shoppailu: vaihtokaupat. Etsi kotoa kasa tarpeetonta ja hinnoittele ne. Pyydä ystävääsi tekemään samoin. Vaihtakaa kuvia ja katsokaa jos löydätte kummaltakin toisellenne sopivaa. Hinnoittelu auttaa vaihtokaupan tasapuolisuuteen. Jotain kivaa uutta itsellesi sekä tarpeettomista eroon.

7. Edullista kosmetiikkaa verkossa. Liity Yves Rocherin postituslistalle. Ilmaiset postikulut saat hyvin pienestä euromääräisestä ostoksista ja tarjouksia jatkuvasti. Viimeksi tuli suihkugeeli 1,50 euroa ja lisäksi tarjolla kaupanpäälisiä.

8. Kuivakaapit pullottaa ? Meidän perheen kaapintäyttäjä on mieheni, joka päättää aina amazon tilaukseen laittaa jotain mikä on tarjouksessa, esim valmiskakkujauhoja, polentajauhoja, hernetölkkejä. Kerran viikossa ruoka koostuu näistä ”löydöistä”. Tarpeeksi usein kuin syöttää, ehkä mieskin tajuaa ettei hinta ole se mittari minkä mukaan ruokaa ostetaan. Viikonlopun putous-herkku kun korvattiin kakulla, jonka tein valmiskakkuseoksesta, eipä uudestaan ostanut. Kakku oli hyvää, mutta tarpeeton.

9. Euron ulkopuolella matkustaessa jää usein paikallista valuuttaa käyttämättä. Mietin hyvissä ajoin jonkun tuotteen, esim. voiteen, hajuveden, jonka ostan tax freestä. Loput valuutasta tiskille ja luottokortilla loput. Forex vaihtaa suurimmat setelit ja kolit myös euroiksi kotona. Nämä kun unohtaa tehdä, voi muutaman vuoden päästä huomata ettei rahalla ole virkaa, koska kohdemaassa on valuutta muuttunut.

10. Jääkaapin läpikäyminen kerran viikossa. Syömättömät ja päiväyksen ohittaneet bioon. Kun tekee tarpeeksi usein, voi ehkä oppia ostamaan vähemmän kaupasta.

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: