10 totuutta – minun mielestäni, matkustaminen

5 Huh

1. Passi on tärkein matkatavara. Ota tehtäväksi katsoa aina jouluisin onko passi voimassa tulevan vuoden. Jos ei, hoidan kuntoon. Ajantavaraus tehdään netissä ja itselle sopivan ajan saaminen voi mennä kuukausien päähän. Lähempänä ruuhka-aikoja ajat täyttyvät kuukausia aikaisemmin.

2. Ajoissa kentällä. Ihmisellä on aikaa, helposti voi napata 10 min aamulla, illalla, päivällä. Mutta jos tulet kentälle myöhässä, kone ei odota. Mielummin ajoissa kuin myöhään.

3. Turvatarkastuspiste on täystyöllistetty ruuhka-aikoina. Silti jonossa voi mennä jopa 40 minuuttia. Kts kohta 3.

4. Paikallinen valuutta. Forexilla on laaja valuuttavalikoima. Amerikan puolella taala on voimakas, muualla euro. Ota sileitä seteleitä mukaan, tutki luottokortin käyttöä ja toimi sen mukaan. Meillä viime matkalla yhtäkkiä 1 luottokortti lopetti käyttämisen, heti ensimmäisiänä päivinä. Soittaminen Amerikasta Suomeen palvelunumeroon ei ole halpaa, varsinkin kun ainoaksi ratkaisuksi annettiin tule hakemaan konttorista uusi kortti.

5. Suunnittele. Kuinka kivalta kuulostaakin lause mennään miltä tuntuu kyseisenä aamuna, mutta kaikki nähtävyydet ja tapahtumat eivät tule turistin korvaan penkillä istuen. Loistavia keskustelupalstoja on maailma täynnä ja parhaat vinkit saatkin toisilta, jo ko. paikassa käyneiltä.

6. Matkalaukku saa painaa paluussa 20 – 23 kg. Riippuen yhtiöstä onko tämä maksullista vai ei. Pelkän laukun tyhjään painoon kannattaa kiinnittää huomiota. Itselläni painavin laukku painaa 6 kg, vuosia vanha Samsonite, kevyin 200 g, Ikean Dimpa. Kummatkin kestää yhtä hyvin. Jälkimmäisen kantaminen on vaan hankalempaa, mutta lentokentillä on myös kärryjä saatavilla.

7. Kuvaaminen. Kuinka ihanaa on ottaa kuvia iloisista ilmeistä rannalla, auringonlaskun aikaan. Lämmittää mieltä paukkupakkasilla kotona. Kamera mukaan !

8.  Ostaminen on mukavaa lomalla, mutta kyseenalaista ostokset ennen rahan vaihtamista. Mihin hintaan tämän saa Suomesta ? Laukku täyttyy yllättävän helposti.

9. Halvimmat liput ostetaan ajoissa. Seuraa tarjouksia.

10. Laturit ja herätyskellot ovat yleisimmät esineet mitä hotellihuoneisiin jätetään. Jos käytät laturia, laita esim. post it lappu oveen, johon kirjoita tarkista laturi jne.

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: