Verenluovutus – elämäntapa

20 Huh

Ystäväni pyysi kirjoittamaan verenluovutuksesta. Kukaan hänen tuttavapiiristä ei ole luovuttanut niin useasti kuin minä.

Miksi?

Ensimmäiset luovutuskerrat olivat uteliaisuus. Tämän jälkeen tuli taloudellinen hyöty. Opiskelijana olin hyvin iloinen kun työntekijä ilmoitti loput leivät pitää varmaan heittää roskiin, kun kohta mennään kiinni. Valitsin tietyn tahtoen luovutuspäiväksi perjantain, ko. paikka oli kiinni viikonloppuisin. Hyvin nopeasti henkilökunta oppi tuntemaankin, silloin kun sai käydä luovuttamassa 60 pv välein. Ja minähän kävin.

Kun talous tuli tasapainoon, oli tapa jäänyt päälle. Jopa olen saanut kahdenlaista tietoa eri ammattilaiselta. Joku väittää että verenluovutus laihduttaa. Kropasta lähtee vajaa ½ kg nestettä, mutta energiaa kuluu ennen kuin uusi verimäärä saadaan tehtyä. Uskon paljon enemmän tähän väittämään, kuin siihen toiseen.

Plussat:

Ilmaisia lounaita on olemassa.

Kolmiovoileivät ovat hyviä. Kukaan ei laske vaikka syöt niitä 7. En ole tosin vielä kokeillut tätä. Kaupan päälle dominoita ja appelsiinimehua. Varsinaista herkkuruokaa.

Saat lukea uusimmat akkojen lehdet, ihan ajan kanssa. Kukaan ei aja pois, vaikka olisit jo luovuttanut.

Mainetta ja kunniaa. Jos suunnitelma pitää paikkansa, tulen saamaan joko pinssin tai riipuksen tänä vuonna. Minulla ei koskaan voi olla liikaa koruja.

Kerran luovuttaessani veri meni suoraan pikana käyttöön. Oli tullut akuutti pyyntö ja minun vereni sopi tähän. Minä voin vaikuttaa. Fiilis oli pitkään todella upea.

Miinukset

? en ole vielä keksinyt. Enkä niin välitäkään keksiä.

Nyt on kaikista veriryhmistä kova pula. Ojenna auttava kätesi ja tee hyvä työ.

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: