10 totuutta – matkustaminen

5 Tou

1. Korvatulpat, silmälaput ja hartijahuivi. Mikään ei ole pakollinen, mutta matkustusmukavuutta lisää roimasti, varsinkin jos aiot nukkua lennolla. Ja perillä.

2. Skannaa passin valokuvasivusta kopio sähköpostiisi tai mielummin vaikka kahteen. Jos passi hukkuu, saa kopiolla helpommin uuden. Lisäksi eri koneissa voi olla esto tiettyihin nettisivustoihin pääsemisestä, siksi mielummin kahteen eri osoitteeseen.

3. Halvimmat lentoliput myydään 6 – 9 kk ennen lähtöä. Poikkeuksiakin löytyy. Mm matkamessut aina tammikuussa tarjoaa hyviä tarjouksia.

4.  Rokotukset kuntoon. Polio ei ole maailmalta kadonnut, vaikka sitä ei juuri Suomessa esiinnykään. Itse uusin rokotukset vuonna 2000. Helppo muistaa, kun tarkistan nämä aina 10 v välein.

5. Pakkaamisvinkki : Kirjoita ylös mitä pakkasit, laita ruksi päälle jokaisen kohdalla siinä vaiheessa kun laukkuun on sujautettu. Matkan jälkeen tarkista mikä oli liikaa, mitä puuttui.

Hyväksi havaittu lista on hyvä perusta. Esim laastarit ja päänsärkylääkkeet ovat hyvä pakata mentiin sitten sukeltamaan tai laivalle risteilylle.

6. Turvatarkastuksessa henkilökunta ei tahalleen pidä jonoa pitkänä tai takavarikoi kiellettyjä tuotteita. Katso etukäteen määräykset, pakkaa sen mukaan ja ole ajoissa kentällä.

7. Kotimaiset tuliaiset lämmittävät mieltä. Kuitenkin kaikki eivät rakasta suomalaista. Amerikkalaiset eivät välttämättä rakasta Mariskoolia tai Marimekon raitapaitaa eikä puukkokaan ole ehkä paras tuliainen. Tatu ja Patu sekä Herra Hakkarainen kirjat ( näitä saa monella eri kielellä ),  Aalto-maljakko ja Fazerin suklaa ovat toimineet minun kyläilypaikoissani. Uutena nousijana Lumene ja varsinkin tuotteet joissa on käytetty kotimaisia marjoja.

8.  Paikallisia ruokia kannattaa ainakin kokeilla. Mutta lomalla saa syödä mistä tykkää. Jos tykkäät käydä Burger Kingissä, käy. Jos meidän perheessä muut saisi päättää, meillä syötäisiin aina BK.ssa.

9. Suomalaisilla on hyvä maine maailmalla. Rehellistä, kielitaitoista kansaa. Varma tapa saada suomi-faneja juttelemaan kanssasi on pitää paitaa, jossa on näkyvillä Suomen lippu, Marimekko on myös hyvin tunnistettu. Kannattaa opiskella ennen lähtöä suomalaisten menestys urheilussa. Noloa jos vastapuoli tietää paljon enemmän kuin sinä.

10. Hyvä mieli mukaan. Auttaa kummasti pienten vastoinkäymisten kohdatessa.

 

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: