Matka Tallinnaan – äitienpäivälahja

24 Tou

Vietimme todella mukavan viikonlopun Tallinnassa. Minut kuulemma otettiin mukaan vain koska oli äitienpäivä. Olen siis kiitollinen kalenterin merkitystä merkkipäivästä.

Olemme käyneet useasti Riiassa ja lähes aina olemme matkustaneet Viking Linen iltavuorolla niin että olemme yöpyneet laivalla. Aamulla teiden ollessa tyhjiä, olemme lähteneet ajamaan kohti määränpäätä. Valitsimme tälläkin kertaa Viking Linen ja saman iltavuoron. Vähän arvellutti miten saadaan aika kulumaan, mutta helposti se lopulta menikin. Ostimme Tallinna 48 h ja sitä ahkerasti käytettiinkin.

Ensimmäisenä oli muiden perheenjäsenien ehdoton lemppari Tallinnassa – TV torni. Hissillä ylös 21 krs ja näkymät ovat hyvät. Ravintolan tarjonta yllättävän suppeaa eikä hintatasokaan ollut paha. Helposti pelkästään ylhäällä meni toista tuntia, mutta jokainen pystyi tekemään uutispätkän ja lähettämään sen omaan sähköpostiin. Yritin ensiksi lukea tekstiä englanniksi, mutta hommasta ei tullut yhtään mitään. Lopulta päätin ottaa uudestaan ja keksinkin ihan omiani ja tietenkin puhuin suomea. Taltiointia onkin kiva katsoa jälkikäteen.

Tämän jälkeen kävimme automuseossa ja sitten hotelliin. Aika menee nopeasti, kun on kivaa.

Koska tykkäämme kaikki kylpylöistä, oli mieheni varannut meille Tallinn Viimspi SPA.n jonne pääsi kätevästi paikallisbussilla ihan viereen. Hotellin saunaosastolla on paljon erilaisia saunoja ja 2 h välein on saunoissa ohjelmaa. Itse poikkesin kahdesti suolasaunaan. Höyrysaunassa jokainen sai hieroa desin verran suolarakeita ja seisoimme penkillä reilu 10 minuuttia. Suihkun jälkeen iho todellakin tuntui pehmeältä. Tunnelma oli leppoisa, tuntemattomat ihmiset levittivät suolaa toistensa selkiin. Henkilökuntaa oli auttamassa kahden nuoren miehen verran ja uskon että kaikilla oli todella mukavaa. Pisteet tästä.

Aamulla aamiaisen jälkeen takaisin kaupungille ja päätimme poiketa paikallisessa eläintarhassa, vaikka omistammekin vuosiliput Korkeasaareen. Ilma oli juuri sopiva, vähän sateen tuloa povaavat pilvet, jotka kuitenkin jättivät rauhaan. Vinkki ! kärryjen vuokra maksaa vain 1 euron.

Paluussa käyvimme vielä sukellusveneellä, joka oli huomiota herättävä kaikin tavoin. Lisäksi tarjolla oli aiheeseen liittyvää vaatetusta, joita pystyi lainaamaan ja ottamaan kuvan itsestään. Pelkästään sukellusveneessä meni aikaa paljon, vielä enemmän ulkopuolella. Tänne ei kannata tulla kiireesti piipahtaen.

Aika meni nopeasti ja oli paluumatkan aika. Viime hetken ostoksen lähi-Rimistä, karpalovettä ja herkkuja.

Laskin että matka tuli maksamaan kaikkine alennuslappuineen meiltä kolmelta n 250 euroa. Varsinkin kun kaikki ostokset jäivät vaan siihen Rimiin.

Ja se äitienpäivälahja. Matkan lisäksi. Olessani saunomassa, kävivät mies lapsemme kanssa vastapäisessä ostoskeskuksessa. Miettivät mitä ostavat äidille lahjaksi. Yhteistuumis ostivat kurkun, äiti kun tykkää kurkusta. Siinä se kurkku nökötti hotellihuoneen kukkamaljakossa kun tulin ryppyisenä uimasta. Ja oli hyvää !

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: