Kylpylätournee jatkuu – vuorossa Nokia

18 Hei

Kesälomaan on aikaa, joten olemme yrittäneet kehittää pientä tekemistä viikonloppuisin. Ja nyt päätimme poiketa Tampereella. Auto jätettiin Metson luo, muutama askel keskustaa kohti ja perillä oltiin.

Keskustassa oli markkinat, jotka ohitettiin nopeasti ilman kukkaron keventymistä ja päämääränä oli Pikku Kakkosen puisto. Muutaman muun kanssa. En ole ikinä, milloinkaan, missään nähnyt niin paljon lapsia pienessä postissa kuin kyseisessä paikassa.

Ja tämän jälkeen nokka kohti Nokiaa. Kylpylä löytyy helposti jopa ilman navigaattoria ja parkkipaikka-alue oli tarpeeksi iso. Huone saatiin nopeasti ja käytävien seinillä oli kuvia eri eläimistä, joissa oli emo ja poikanen. Olimme selvästi saaneet huoneen lapsiperheiden osasta.

Vesi elementtinä oli houkutellut paljon ihmisiä myös lähialueelta. Porealtailla tuli juteltua useampaankin kertaan täysin tuntemattomien ihmisten kanssa. Heillä yhteistä oli kysyminen mistä olen tullut ja viihdynkö. Ja mehän viihdyttiin. Iltaan asti vedessä, saunoissa, aaltokoneen tuomassa aallokossa. Nukkumaan lähdettiin vasta vähän enennen sulkemisaikaa, niin että kerettiin käymään vielä leikkihuoneissa.

Aamulla aamiaisen kautta takaisin vielä veteen.

Lyhyillä matkoilla on se hyvä puoli, ettei tavaraa oikeastaan tarvitse paljoakaan ja myös pakkaaminen sujuu nopeasti.

Luultavasti ( ellei taas mieheni bongaa jonkun hyvän tarjouksen ) kyseinen viikonloppu oli viimeinen kylpyläviikonloppu vähään aikaan. Pientä kyllästymistä on havaittavissa, kylpylät eivät kuitenkaan poikkea niin paljoa toisistaan. Helsingissä löytyy loistavia uimahalleja ja Tapiolan uimahalli on todella kiva. Sisäänpääsy on n 5 euron tietämillä ja matkat huomattavasti lyhyempiä. Kuitenkin oma sänky voittaa aina hotellin sängyn, paitsi Vaasan Radisson on kyllä tässä poikkeus.

Kylpyläloman plussat:

Katkaisu arkeen on välitön.

Hotelliympäristö, seisova pöytä aamiaiseksi voittaa kotipuuron mennen tullen.

Kaikki respat, joissa olemme nyt vierailleet, olemme saaneet vain hyvää palvelua. Välillä on tullut erinomaistakin, mutta yleisesti hyvää.

 

Kylpyläloman miinukset

Yöpyminen maksaa reilu 100 eurosta n 150 euroon. Yhden yön voi maksaa, mutta 2 yön yhteissumma on jo melkoinen. Kylpylöiden ylläpito ei ole edullista, mutta melkoisen loven se palkasta nappaa.

Yllättävän samanlainen aamiaisvalikoima löytyy kylpylähotelleista. Ketjuissa sen ymmärtää ( vai ymmärtääkö ) mutta jos kilpailijan aamiaisessa on samat valikoimat, mistä se johtuu ?

Saunat eivät ole kunnossa ? Nokialla oli perussauna, trooppinen sauna ja tuoksusauna. Perussauna on vst tasoa mitä meillä kotonakin, trooppinen saunassa pieniä valuvikoja, vesi tippui lattialle ja kaakelit olivat lähes liian kuumia kävelyyn. Tuoksusauna oli taas aivan jotain muuta kuin sauna. Huoneessa ei ollut lämmitys täysin kunnossa, huoneessa oli lähes sama lämpötila kuin kylpylän puolella. Sama ongelma oli edelliselläkin kerralla, eli luultavasti tämä ei ole vika vaan tarkoitus ? Joku tykkää, joku ei.

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: