Matkalla käytetyt lentoyhtiöt

16 Tam

Lensimme Finnairilla Amsterdamiin, jossa minua odotti halpalentoyhtiömäinen tarjonta, kaikki maksaa.

Ennen lapsille on jaettu puuhaboxi, siitä oltiin luovuttu, samoin ruokailusta. Saatiin haaleaa vettä kupillinen sekä pahaa teetä.

Paha tee ei ole mitenkään Finnairin erikoisoikeus, sitä saa muiltakin yhtiöiltä. Syy tähän on se että teepussit laitetaan pannuun ja ne unohdetaan sinne.

Lopputulos pahaa teetä. Ominaisuus mitä en suomalaisissa ymmärrä, on että pitää kaikki matkatavarat ottaa sisään koneeseen.

Meillä kolmella oli 1 laukku mukana ja sille ei löytynyt tilaa hattuhyllyltä. Itse laitan kaiken mahdollisen ruumaan, mm turvatarkastus ja liikkuminen sujuu helpommin kevyillä kantamuksilla.

Pääasia on kuitenkin että perille päästiin. Ja päästiinhän me

Plussat

Suorat lennot suomalaisille tehdyillä aikatauluilla

Tästä alkoikin parempi osuu, seuraavat lennot lennettiin Cathayllä. Jos Finnairilla piti maksaa ruuasta, Cathayllä sitä tarjottiin 2 käsin ja lisäksi oli ruokaständi, josta sai hakea sipsejä, suklaata, nuudeleita, juotavaa.

Leffavalikoima oli 6 sivuinen, sieltä löytyi joka lähtöön ja aivan ihana extra oli iso tax free hinnasto. Mitä parasta, alennusmyynti oli käynnissä. Ja kaikki kuvaston tuotteet oli saatavilla, heillä oli selvästi oma tax free takaosassa.

Tein loistavia ostoksia, mm. kummitytölle rippilahja ensi kesäksi. Penkit leveät ja nahkaiset ja hyvin mahduttiin torkkumaan. Palvelu on aasialaiseen tyyliin erinomaista.

10 h lento meni nopeasti ja saavuimme Hong Kongiin, jossa jatko samalla yhtiöllä Singaporeen. Kiva lisä meille pitkämatkalaisille oli että leffavalikoima oli sama. Edellisessä lennossa kesken jäänyt leffa tuli nyt katsottua loppuun.

Plussia yhtiö sai kaikesta

Mukavat penkit

Huippuystävällinen henkilökunta

Laajin tax free valikoima ikinä ( alesta lisäplussa )

Leffavalikoima todella kattava

Hyvää ruokaa

Hattuhylly iso

Australiaan lensimme Singapore Airlinesin tytäryhtiöllä Scootilla, jossa kaikki myös maksoivat, mm lähtöselvitys etuajassa. Koneessa on kuitenkin n 400 paikkaa ja lisämaksu loppui kun lentoon oli aikaa 90 min. Lähtöselvitys kuitenkin sulkeutuu 45 min ennen, joten selvääkin selvempi oli ettei siinä ajassa konetta saada lähtöselvitettyä. Menimme ajoissa kentälle ja mitään lisämaksua ei veloitettu. Saatiin se joululahjaksi. Vaikka ruumaan laitettu laukku toikin lisämaksua, oli hattuhyllyillä todella hyvin tilaa. Ihmiset ostivat laukkupaikat

8 h lento meni miten meni, esim. mitään viihdykettä ei ollut. Oltaisiin voitu vuokrata näyttö, mutta kun sellaisia oli itsellä ennestään. Meillä kävi huono tuuri, olimme ostaneet penkit viimeiselle riville ja nämäpä eivät kääntyneet yhtään alaspäin.

Plussat

Edulliset hinnat ja lapsipaikat. Kun matkustaa lapsen kanssa ja ostaa paikan koneesta, kone automaattisesti tarjoaa paikkoja vain missä on muitakin lapsia. Erikseen on alue, joka on vain aikuisille. Vaikka meidän lapsi käyttäytyikin erinomaisesti lennoilla, on tämä lapsettomille iso plussa.

Paluussa lensimme Singaporesta Hong Kongin kautta Moskovaan ja Moskavasta tulimme Siberian Airlinesilla. Australiassa ja Aasiassa palveluhan on moitteetonta, ihmiset ystävällisiä, aurinko paistaa. Moskovassa lämpötila oli – 19, laskeuduttuamme kentälle alkoi täysin turhaan venäläinen kenttähenkilökunnan jäsen huutamaan minulle omaksi ilokseen, venäjäksi. Meidät laitettiin pitkään jonoon, joka ei tietenkään liikkunut ensimmäiseen 30 min metriäkään. Ensimmäinen työntekijä kun aloitti työn, hän teki sitä hyvin hitaasti ja kun kuvittelimme tulee toinen henkilö auttamaan, lähti ensimmäiseksi tullut pois. Palvelu ilmeetöntä ja äärimmäisen tympeää. Kone lähti n 30 min myöhässä, mitään selvitystä ei missään vaiheessa tullut. Seisoimme vaan portilla ja odottelimme.

Lentokoneessa oli matkustajien ilona stuertti ja emo, yhteensä siis 2 kpl ja kone oli viimeistä penkkiä myöden täynnä. Tarjottavaa tuli Finnairia enemmän, juustoleivät ja mehua, hyvää ! En tiedä mitkä vaatimukset emoilla ko. lentoyhtiöllä on, mutta jotenkin oli minusta ihmeellistä että henkilökunta puhui matkustajille vain venäjää.

Plussaa

tultiin ehjänä kotiin

Koska matka sujui hyvin, en anna yhtään miinuspisteitä kenellekään.

Mainokset

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: