Ennen matkaa

28 Tam

Ennen matkaa

Palaan vielä meidän joulun matkaan vaikka ollaan jo menty yli päivän, jolloin on enää 11 kk jouluun.

Ollessamme mieheni kanssa kaksin, reissasimme paljon ja pyrimme olemaan kaikki joulut matkalla. En raskaana ollessa saanut lentolupaa esimieheltäni. Hän ilmoitti peruuttavansa meidän lennot jos aion jonnekin mennä. Sen jälkeen vietimmekin seuraavat joulut Suomessa, kunnes viime jouluna mieheni sanoi ei enää.

Loistava tarjous löytyikin keskellä kesää, edulliset lennot löytyivät Singaporeen Moskovan kautta, hyvin edullisesti. Aika kului ja meno muuttuikin Hollannin kautta – käy.

Syyskuussa löytyi tarjous halpalentoyhtiöltä, joten matkan päämäärä Malesiasta muuttuikin Australiaan. Olemme viimeksi vierailleet ko. maassa vuonna 2004, oli korkea aikakin mennä uudestaan. Australian lentopäivien lukkoon lyöminen olikin paljon vaikeampaa kuin pitempien. Singaporessa tulopäivänä, jo kk aikaisemmin hotellit olivat kalliita, joten vaihtoehdoksi tuli meno Malesiaan. Mutta kauanko siellä oltaisiin ? Paluussa minä en joustanut stopista Singaporessa. Lentoliput kun ovat joka tapauksessa kahdella eri lipulla, jos lähtö Australiasta myöhästyy ja emme kerkeä jatkoyhteyteen, joudumme ostamaan uudet liput. Ja uudet liput Singaporesta Suomeen uuden vuoden jälkeen eivät ole edullisia.

Päätimme menevämme heti rajan yli maata pitkin Johor Bahruun. Lapsiperheille ykkösenä on tietenkin Legoland mutta Malesia on täynnä kaikkea kaikille. Päätimme myös 4 päivää riittää ja sitten samaa reittiä takaisin Singaporeen ja yökoneella Gold Coastille. Australiassa emme juurikaan mitään varauksia tehneet. Maa on täynnä majataloja ja etukäteen on vaikea päättää minne asti tulemme ajamaan. Koska Australiassa olemme käyneet huomattavasti harvemmin kuin Singaporessa, päätimme maksimoida maassa olon niin että paluussa olemme vain yhden yön Singaporessa. Tämä olikin vaikeaa paluussa. Australiasta emme olisi halunneet lähteä lainkaan kotiin ja vähintään yhtä vaikeaa oli lähteä Singaporesta kylmään Suomeen, eikä se Moskovan kautta kulkeminen yhtään helpottanut tilannetta.

Ikean Dimpa t ovat meidän perheen ykköslaukut matkoilla. Varsinkin tässä tapauksessa kun Australiaan menimme käsimatkatavaroilla, niin että yhdessä vetolaukussa oli vain dimpoja. Ostosmania ei iskenyt täysiä, ostimme vain yhden laukkupaikan paluukoneeseen, matkalaukuilla tätä ei voi valita. Laitoin kaikki dimpat päällekäin, näin 6 laukkua painoi yht reilu 1 kg.

Ja kantamistahan niistä ei oikeastaan tullut. Autolla ajoimme Australiassa kentälle, kentältä laukku koneeseen, Singaporessa lentokentältä hotelliin taksilla, samoin takaisin ja kotona auto odottamassa kentän pitkäaikaisparkissa.

Jos aiot mennä shoppailemaan, 200 g painoiseen laukkuun mahtuu paljon enemmän ostoksia kuin laukkuun, joka painaa 7 kg. Ihan vaan vinkkinä.

Advertisement

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: