Viikonloppu Tallinnassa

10 Hel

Mieheni sai kivan päähänpiston, viikonlopuksi Tallinnaan.

Olemme koko perhe niin punainen laivavalinnassa ja tällä kertaa kokeilimme uutta, poistuimme laivalta sen tullessa maihin. Laivahan lähtee Helsingistä klo 21.30 ja oltiin heti puolen yön jälkeen hotellissa. Ehdoton plussa on paluun aikataulussa sunnuntain kohdalla : 16.30 Tallinna – 19.00 Helsinki, ja Katajanokan sijainti sopii meille paremmin kuin Länsiterminaali.

Päätimme ottaa ensimmäisen yön läheltä satamaa ja valitsimme Park Inn in, suurin syy oli todella hyvä hinta. Hotellin nettisivuilla kerrottiin pysäköinti maksaa nimellisen summan, summa 16 euroa ei ole Tallinnassa nimellinen, viereisessä pysäköintitalossa pysäköinti maksoi 4 euroa.

Park Inn kuuluu Radisson ketjuun. Samaa tasoa ei hotelli ole, pieni huone, mutta 1 vrk, + myöhäinen saapuminen tarkoitti että hinta oli hyvä. Kuitenkin aamiainen oli ihan hyvä.

Meidän vakioihin on kuulunut jo pitkään vierailu tv-tornissa, joka on tullut varsinaiseksi naurunaiheeksi ystäväpiirissämme. Miten tornissa voi käydä niin usein ? Helposti. Niin usein, että ostimme elämysmatkoilta jopa vuosilipun kohteeseen, hinta 21 euroa per hlö. Halpaa kuin saippua. Tälläkin kertaa aikaa meni vaatimattomasti 1,5 h ja 3 iloista ihmistä poistui näköalapaikalta. Kokeile !

Kävimme myös Rocca al maressa, en ole käynyt siellä vuosiin ja olin yllättynyt tarjonnasta.

Jälkimmäiseksi yöksi valitsimme Hotelli Meriton kylpyläosaston vuoksi. Mieheni on lapsemme kanssa käynyt siellä kaksin aikaisemminkin. Kylpyläosastolla on useita saunoja, poreammeita ja 2 isohkoa allasta. Plussana on fish spa, eli jalat altaaseen ja kalat syövät kuolleen ihon pois. En uskaltanut vieläkään, vaikka hinta oli mielestäni hyvin edullinen, 15 euroa. Olisin halunnut käydä myös kampaajalla, mutta hinta sai muuttamaan mieleni. 42 euroa. Hintaan sisältyi pesu ja kampaus, mutta en tarvinnut näitä palveluja. Hiukset kun kylpylässä muutenkin kastuivat.

Ostokset jäivät tältäkin reissulta lähes minimiin. Itse olen aina tykännyt virolaisesta kuplavedestä, en ikinä Suomessa osta pullotettua vettä, mutta virolainen on hyvää. Ehdoton suosikkini on sinisessä pullossa oleva Auran puolukkavesi. Hinta on n 0.60 e 1,5 l .

Meillä oli pitkä tauko Viron matkoissa palvelun puuttumisen vuoksi. Tuntui että joka paikassa olin liikaa, jos kortti ei toiminut, syytettiin asiakasta, vaikka heillä oli vika koneessa. Vaihtorahastakin minua on syytetty, samoin sähkökatkosta. Kampaajalla jos ei ollut tyytyväinen lopputulokseen, kohautettiin vain olkapäitä. Olikin aika äänestää jaloilla. Viime kesänä kävimme risteilyillä, eli olimme yötä laivassa ja Tallinnassa vain muutamia tunteja ja ok kokemukset ovat saaneet rohkeuden kokeilla uudestaan. Esim. juuri tv-tornissa palvelu on aina erinomaista.

On kiva huomata että sitä palvelua alkaa tulla, vaikka yleisesti palvelu on hyvin neutraalia. Se hyvä kun tulee joskus, korostuu oikein.

Muutama miinus matkalta löytyi,

Kummatkin hotellit ovat ns businesshotelleja ja mitään lehtiä ei ollut aamiaistilassa. En tiedä kuuluuko tämä virolaiseen tilaan, mutta itse kotona luen Hesaria samalla kun syön puuroa, samaa odotan automaattisesti matkoilla.

Toinen miinus, joka ei minua henkilökohtaisesti koske, on kielitaidon puute. Syy miksi eläkeläisjoukot ovat juuri Tallinnan aikoinaan löytäneet on suomenkielinen palvelu. Äitini puhuu englantia alle 5 sanaa. Vanhempieni suosimassa hotellista ei löydy enää suomea puhuvaa henkilökuntaa, on vain nuoria tyttöjä tiskin takana jotka eivät ymmärrä tai eivät halua ymmärtää suomen kieltä. Tähän kun yhdistää Tallink – Siljan syyttävän palvelutavan laivoilla, on vanhempani jättäneet hotellimatkat kokonaan pois. Onneksi heidän lähimatkatoimistonsa järjestää bussimatkoja Eckerö linjalla ja Tallinnassa pääsevät edelleen käymään, nykyään enää päivämatkoilla, mutta kyllä sekin riittää. Ja sitä kuuluisaa palvelua, sitä Eckeröltä saa. Myös suomenkielellä.

Matka onnistui niin hyvin ettei edes liikaa harmittanut kun unohdimme Vene-messut kokonaan.

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: