Ensimmäinen stoppi – Johor Bahru, Malesia

14 Hel

Vaikka varasimme lennot hyvissä ajoin, oli Singaporen hotellitilanne aika ikävä, suoraan sanoen tuntui liian kalliilta. Joten vaihtoehto siirto Malesiaan sai kannatusta hyvinkin nopeasti. Pientä takapakkia tuli heti rajalla. Lähdimme matkaan perjantaina, saavuimme Singaporeen lauantaina ja muutaman muun kanssa olimme rajalla. Suomeksi täyskaaos. Tuli mieleen ajat, jolloin suomalaiset jonottivat Viroon ja varsinkin tullissa sitä tunnelmaa riitti.

Yli päästiin jonottamalla ja päätettiin seuraavalla kerralla arkipäivänä. Tullirakennusta vastapäätä löytyy taksikoppi punaisille takseille. Kerrot minne olet menossa, maksat ja jatkat jonottamista. Maksu oli n 3 euroa ja se pysyi vakiona joka kerta. Hinta oli edullisempi kuin toisinpäin, mikä varmaan selittää jonon pituutta. Lisäksi tulopäivänä satoi vettä kaatamalla ja katoksen alla oli mukava seistä.

Mieheni valitsi hotelliksi Tune-hotellin, jossa kaikki extra maksaa. Ilmastointi, saippuat, pyyheliinat, televisio, aamiainen jne. Mutta kun hotelli varattiin muualta kuin Tunen omilta sivuilta, saatiin parilla eurolla koko repertuaarin. Vertaileminen kannatti. Malesia on yksi niistä maista, jossa kannattaa maksaa vähän extraa, jotta saat aivan eri tasoa. Ikävä kyllä siinä vaiheessa kun päätimme jäädä Johor Bahruun, kohtuuhintaiset first class hotellit olivat jo täynnä. Myös pitkissä matkoissa välillä kannattaa asua vaatimattomasti. Olimme matkalla yli 3 viikkoa. Lopputuloksesta tulee aivan eri, maksetaanko majoituksesta 150 euroa vai 20 euroa per yö.

Ehdoton kohokohta oli Legolandissa käynti, jossa vietimme koko päivän. KFC.ssä sai alennuslippuja, eli jos olet menossa, kannattaa googlettaa mahdollisimmat alennukset. Jonotus oli pitkä, mutta ihmiset juttelivat keskenään ahkerasti. Sain kovasti ihmetystä aikaan kun kerroin tämä oli 3.s kerta Malesiassa. Lisäksi mieheni ja lapseni vierailivat päivän verran Angry Birds puistossa, jossa erikoisuutena oli lopussa yhteistanssi, johon koko henkilökunta osallistui. Ja äidit rivissä kuvasivat lastensa jalanliikkeitä.

Ostokset jäivät Malesiassa hyvin minimiin. Löysin kivoja passin kansia, jotka vieläkin ovat ehjät sekä itselleni kännykkäkotelon, josta tietenkin osa jo hajonnut. 2 eurolla tuskin laatua kaipaakaan.

Parhaat muistot jäivät ruokaihmisenä meidän aamiaisravintolasta. Lemppariksi muodostui riisiä kookoksella. Tarjoiluastian pohjalla oli kookoksen lehtiä ja riisi keitetään kookosmaidossa. Tarjoilija hämmästeli joka kerta kun kehuin riisiä herkulliseksi. Sainkin aina vastauksen, rouva, se on vain riisiä.

Menomatkalla juttelin miehen kanssa, joka käy päivittäin Singaporessa töissä. Koko perhe asuu Malesiassa ja vain hän käy rajan takana töissä. Päivittäin menee n 5 h mutta hän on tottunut siihen. Muistiin seuraavaa kertaa varten, vältä ruuhka-aikoja.

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: