Matkan ykköskohde – Australia

2 Maa

Edellisestä matkasta Australiaan oli kulunut jo lähes 10 vuotta. Tällöin matkan elämys oli sukeltaminen koralliriutoilla. Tämä jäi nyt välistä, mutta monta muuta upeaa kohdetta tuli nähtyä.

Lensimme Gold Coastille, jonka olen aina kuvitellut alueena, isona rantana. Gold Coast on kaupungin nimi. Ranta on upea ja pitkä, täynnä korkeita rakennuksia upeine näkymine. Yksi sellainen on Q1, jonne mieheni ehdottomasti halusi. Osa huoneistoista on asuntoja, osa toimii hotellina, tai voit tehdä sekä että, asua kun olet paikanpäällä ja muuten vuokrata. Huone oli suht edukas, viime hetkenä varattuna, mutta koko matkan ajan muuta edullista jaksoa ei enää tullut. Asukkailla oli mahdollisuus ostaa hissilippu näköalapaikalle ja siellä oli mm edullista aamiaista tarjolla. Jos et raaski majoittua, näkymät ovat kyllä huikeat ja aamiainen hintansa arvoinen, vähintään.

Parin yön jälkeen vaihdoimme paikkakuntaa, tässä vaiheessa mitään ei ollut varattuna. Ajoimme maltillisesti ylöspäin, pysähdyimme kaikilla isommilla paikkakunnilla ja yövyimme pienissä. Mitä ylemmäs menimme, sitä edullisemmiksi hinnat muuttuivat. Rockhamptonin kohdalla päätimme lähteä takaisin alas.

Jouluaaton vietimme town 1770 nimisessä kaupungissa, rannan vieressä, jossa oli 3 eri tasoista majoitusta tarjolla. Halvin oli reppureissaajille, keskimmäisen valitsimme, maja rannan vieressä, jaettu keittiö ja kallein oli omalla keittiöllä. Australialaiset ovat syntyneet pihdit kädessä, joka paikassa oli joko ilmaiset tai hyvin edulliset grillit käytössä, kaupoissa myytiin valmis grilliin –annoksia. Aattoa ei juhlita, joulupäivänä on taas kaikki kiinni. Söimmekin kunnon aamiaisen ja nokka kohti seuraavaa kaupunkia. Hervey Bayssä poikkesimme menomatkalla, mutta liian kova lämpö sai meidät nopeammin takaisin autoihin. Päätimme juhlistaa joulua paikalliseen tapaan, grillaamalla. Puistoissa oli ilmaisia grillipaikkoja ja paljon pöytiä penkkeineen. Ihmiset olivat nähneet paljon vaivaa, pöytäliinat, ei kertakäyttöastiat ja ennen kaikkea kaikilla joulukarkit. Nämä avataan naapurin kanssa ja kummalle jää pitempi pää, saa sisällä olevan yllätyksen, yleensä kertakäyttöinen hattu, joka päässä syödään jouluateriaa.

Myös monet hotellit olivat kiinni, mutta juuri Hervey Baystä löytyi mukava 5 tähde hotelli pilkkahintaan ja päätimme viettää lopun joulusta uima-altaalla, jonne huoneesta oli vain metrejä matkaa.

Juuri seuraavaa liikettä ei tarvinnut miettiä. Emme olleet ainoita, joilla oli joulun aikana lomaa, joten päätimme ottaa hyvän ja edullisimman vaihtoehdon, ajoimme Brisbaneen. Tiet hyvät ja hiljaiset. Kaikki rantapaikat olivat käytännössä täynnä, hotelliyön hinta oli alkaen 200 euroa ylöspäin ja ihmisiä oli erittäin paljon. Ja teimme niin oikean ratkaisun. Ensimmäiset päivät Brisbanessa oli sateista ja mietittiin mikä kesäloma. Mutta sen jälkeen alkoi aurinko paistamaan ja koska aurinkoiset päivät oltiin vietetty ostoskeskuksissa, oli aikaa nauttia kauniista ilmasta koko rahan edestä.

Keskellä Brisbanea on iso keidas, upea uimapaikka. Kaupunki ylläpitää uimapaikkaa, henkilökuntaa on mm valvojia aamusta iltaan, upeat grillit ja kaikki tämä ilmaista.

Brisbanen keidas, keskellä keskustaa sijaitseva iso uimaranta, jonne oli tuotu tonneittain hiekkaa, uimavalvojia aamusta iltaan, hienot grillit ja kaikki tämä ilmaista.

Viivyimmekin lopulta yli viikon kaupungissa ja kyllä kaikilla oli niin suru puserossa kun piti pois lähteä.

Ainoa miinus, tai en tiedä lopulta onko se miinus, on hintataso. Majoituksia saa edukkaasti, jos näkee vaivaa, samoin autonvuokra, polttoainekin on edullisempaa kuin meillä. Pikaruokapaikoissa voi syödä muutamilla euroilla tarjousaterioita. Mieheni osti itselleen netin matkan ajaksi, itse pärjäsin mainiosti ilmaisilla. Mutta hintataso on yllättävän kallis. Me kun menimme, oli meillä vain 3 lentolaukkua, joista yksi oli täynnä dimpoja. Kun lähdimme kotiin, oli kaikki käsimatkatavat täynnä ja lisäksi 1 dimpa täynnä, 23 kg ostoksia. Reilu 2 viikon matkan ajaksi, 3 henkeä, väitän että tämä on vähän. Joulun jälkeen 26.12 alkoi alennusmyynnit ja valtaosa ostoksista tehtiin sen jälkeen.

Ehdottomasti uudestaan, kun vaan yhtä edullisia lentoja löytyy.

 

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: