Vielä joulumatkasta – Singapore

8 Maa

Koska lentoliput olivat varattu eri aikaan, ei myöhästymisturvaa ollut. Suomeksi jos ensimmäinen lento olisi lähtenyt myöhässä ja olisimme menettäneet jatkoyhteyden, olisi meidän pitänyt ostaa uudet liput. Siksi en joustanut pysähtymisestä Singaporessa.

Vaikka lähtö ihanasta kohteesta teki surkean fiiliksen kaikille, oli Singapore loistava paikka viettää surkeuden poistoa. Lämpö on aina tervetullutta ja aasialainen ystävällisyys toimii.

Lentokentältä hotelliin olimme menossa kimppakuljetuksella mutta bussi ei ottanut meidän isoa laukkua vastaan. Ainoa vaihtoehto oli taksi, joka tuli samanhintaiseksi kolmella kuin kimppabussi.

Singaporessa ei ole mielestäni juurikaan väliä missä päin asuu. Taksit ovat halpoja, metro toimii. Taso on aina hyvä ja Helsinkiä halvempi.

Pikavisiitillä saa nopean käsityksen kaupungista suuntaamalla Orchard Roadille. Reilu 2 km pitkä katu on täynnä kauppakeskuksia, vierekkäin ovat luksuskaupat ja pikaruokapaikat.

Pieni tapaturma meille tapahtui. Paikallisessa kaupassa menimme hissiin ja hissi jäi jumiin. Vajaa tunnin verran odotimme, kunnes lopulta ovet tultiin avaamaan. Itse tunnistin vasta jälkikäteen oman hermostumiseni. Hississä painoraja oli 500 kg. Aloin miettimään onko meillä ylipainoa, jos mieheni painaa 200 kg, minä 200 kg ja lapseni 100 kg. Meistä ei tietenkään kukaan paina moisia lukuja, mutta ajatus ei todellakaan ollut terävimmästä päästä. Kun ovet aukesivat, tarjosi yhtiö meille vettä, pyyhkeitä ja 100 paikallista rahaa olevan lahjakortin. Kun me myöhemmin käytettiin, siellä olikin vain 20 SGD, n 15 euroa. No, saatiin sillä 5 paria Angry Birds sukkia. Ja tullaan aina muistamaan tämä tapahtuma.

Singapore myy turisteille Singapore-korttia, jolla voi matkustaa rajattomasti julkisilla ja pantin saa takaisin kätevästi mm. lentokentän metroasemalla. Lisäksi lapset saavat ilmaiseksi oman kortin, passia pitää vaan näyttää.

Siisteys on Singaporen yksi valttikorteista ollut. Mutta esim. oli täysin mahdotonta löytää roskakoria.

Reilu vuorokauden stoppi toimi, tuli ikävä myös Singaporeen.

Matkalaukuthan meillä oli vielä tässä vaiheessa lähes tyhjät, joten täytin dimpat mm. käsimatkalaukuilla. Mieheni innostui ostamaan kuivattuja hedelmiä vanhemmilleen ja minä mietin milloin viimeksi olemme tulleet kotiin vajailla kiloilla. Ihan hyvä vaihtoehto sekin on.

Nyt sitten uutta matkaa suunnittelemaan, kohde ei ole vaan vielä selvillä.

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: