Ojenna kätesi

18 Kes

14.06 vietettiin kansanvälistä verenluovutuspäivää. Itse en juhlinut päivää luovuttamalla verta, sillä olen käynyt edellisen kerran toukokuussa luovuttamassa ja seuraava luovutuskerta on vasta syksyllä. Lisäksi 14.06 sattui sunnuntain kohdalle, jolloin luovutuspaikat ovat kiinni.

Naisilla luovutusväli on 90 vrk ja miehillä 60 vrk.

Itse olen vuosia jo käynyt luovuttamassa säännöllisesti. Merkkaankin aina kalenteriini seuraaavan mahdollisen luovutuskerran ja käyn tästä viikon sisällä luovuttamassa. Karensseja on tullut ulkomaan matkoista sekä äitiyslomasta. Muutaman kerran on mittauksessa ollut hemoglobiini liian alhainen, mutta valtaosalta luovutus on sujunut hyvin.

Motiivi vuosia sitten oli ilmainen ruoka. Nuorena harjoittelijana palkka ei ollut häppönen, ilmainen lounas motivoi hyvin. Muutama vuosi tämän jälkeen opiskelukaverini kertoi luovuttaminen laihduttaa. Vaikka neste tulee korvattua nopeasti, kroppa kuluttaa energiaa kun uutta verta valmistuu. Tämä käy hyvin.

Nykyään luovutus on vaan päälle jäänyt tapa. Lisäksi olen kova keräilemään koruja ja kun talvella tuli 50.s luovutuskerta, sain kultaisen riipuksen. Lisäarvoa antavat aina ystävälliset työntekijät, koko luovutuksen sujuvuus, hyvät tarjoilut sekä tuoreet lehdet. Rautatabletit tulevat kaupanpäälle.

Luovutus on tehty vielä sujuvammaksi ajanvarauksen tultua mahdolliseksi.

Katso oma luovutuspaikkasi ja käy kokeilemassa. Tekee pelkkää hyvää !

http://www.veripalvelu.fi/www/wwwroot

Mainokset

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: