Ensimmäinen pysähdys – Malmö

18 Elo

Olemme aina ennen matkustaneet joko Viron kautta tai suoraan Saksaan laivalla, emme ole kertaakaan olleet autolla Tukholman ulkopuolella. Autotiet olivat tietenkin hyvät ja liikenne sujuvaa.

Ruotsi on Ikean kotimaa ja liikkeitä näkyikin hyvin runsaasti matkan varrella.

Teimme pysähdyksen puolessa välissä ja matka jatkui. Matkahan oli vajaa 600 km, eli sitä saa kyllä ajaa.

Mieheni, joka toimi kuskina koko matkan ajan, sanoi tie on hyvin yksitoikkoinen ajaa, eli viihdykettä kaipaa koko perhe.

Vaikka pääsimme nopeasti ulos, oli ilta pitkällä ennen kuin saavuimme määränpäähän. No, siihen aikaan iltaa olivat autopaikat ilmaisia ja kaupat olivat juuri menossa kiinni.

Yötä vietimme Radissonissa. Huone oli iso ikkunasta näkyi naapurirakennuksen, kirkon kello. Kun olimme lähdössä kävelemään, alkoi tälle kesälle tyypillinen vesisade ja sitä sitten jatkui pitkälle aamuun asti.

Aamiainenhan tämän tason hotelleissa on todella hyvä ja kuntosalin yhteydessä oli sauna. Isot pisteet kummastakin.

Malmö on ollut ennen matkaa tapetilla autopommien piinaamana ja ikävä kyllä yksi pommitus tapahtui meidän siellä ollessamme. Onneksi olimme kaukana tapahtumasta.

Laiva lähti illalla, joten tekemistä jäi kokonaiseksi päiväksi. Shoppailuun ei tässä vaiheessa haluttu käyttää aikaa, mutta iso ostoskeskus Emporia haluttiin nähdä.

Kauppakeskus oli hyvin iso ja hallittu. Ehdottomaksi lemppariksi tuli tietenkin Illums Bolighus. Ja emme todellakaan olleet ainoita suomalaisia paikassa. Täysin uusi tuttavuus oli minulle kivat kynttilänjalat ja kynttilätalot, Kähler & Urbania. Aivan ihania. Sen verran itseni ja perheeni tunnen ettei esineitä, jotka voivat mennä helposti rikki kannata ensimmäisinä päivinä ostaa.

http://www.illumsbolighus.com/shop/urbania_city_house-_x-small.aspx

Paikan ruokakauppa tarjosi kahden tunnin ilmaisen pysäköinnin asiakkailleen ja ei haitannut vaikka meidän ostokset tekivät vain muutaman euron.

Ilmainen netti tosin ei toiminut. Valikkoon wifi tuli, mutta siihen se sitten jäikin.

Ylimmässä kerroksessa on ihan oma piha ja kivat näkymät kaupungin yli.

Itse päivä vietimme mm Teknisessä museossa. Museoiden hinnat ovat meilläkin kivasti laskeneet, tänne pääsi alaikäiset lapset ilmaiseksi ja aikuisten liputkaan eivät paljoa maksaneet. Tekemistä oli usean kerroksen verran ja ehdoton vetonaula oli sukellusvene, jossa henkilökunta kertoi lisätietoja mitä vaan halusi kysyä. Loistava vierailukohde.

Ja hyvät parkkipaikat ympäristössä, jotka sunnuntaina olivat vielä ilmaiset.

Tämän jälkeen lähdimmekin Saksaan Finnlinesin laivalla. Iltalaiva lähti klo 22 ja aamulla klo 7 saavuimme Saksaan, hyvin levänneenä, hyvin syöneenä.

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: