Saksa – maa täynnä vaihtoehtoja

31 Elo

Heideparkin ja Legolandin jälkeen menimme Frankfurtiin, vain viettääksemme siellä yön. Messualueelta voi löytyä hyvinkin edullisia hotelliöitä kesäkautena, kun hotellit ovat tyhjimmillään.  Valitsimme hotelliksi Radisson Blue Frankfurt ja rakennus on oikein mukava, lasia isot sivut täynnä.

Parkkipaikkoja löytyi lähes matkan ajan aika hyvin, Frankfurtissa jopa hotellia vastapäätä. Huoneen hintaan kuului käynti kylpylässä. Ulkopuolella oli mainos kylpylä on World Luxury Spa 2015 ehdolla. Kovasti ihmettelen.

Paikassa oli heti erikseen pukuhuoneet, muutama hassu koppi ja 1 suihku. Tämän jälkeen mentiin käytävää pitkin, joka päätyi pieneen altaaseen. Saunoja oli muutamia, mutta alue oli no clothes. Saksassahan on paljon yhteisiä pukukoppeja, nakupäiviä mutta puhutaan kuitenkin yhdestä kansainvälisimmistä kaupungista Euroopassa. Jonka valtaosa asiakkaista ovat siellä messuilla. Onko pakko tuoda tätä nakukulttuuria juuri tähän hotelliin ? Tilat olivat siistit, mutta mitään luksusta en nähnyt, ihan peruskauraa vain. Kiva lisä oli iso ikkuna, josta näkyi kaupungin siluettia, mutta ei tämäkään ole mitään ainutlaatuista.

Aamiainenhan on aina tämän tason hotelleissa loistava ja sama taso jatkui. Lähtiessämme matkaan oli remonttimies tukkinut tiemme pakettiautolla. Vieressä oli rakennustyömaa ja kysyin tietävätkö he kenen auto on. Hetken päästä oli päällikkö vieressä, soitti ikkunalla olevaan numeroon. Ilmoitti hän on Frankfurtin poliisista, heillä on tärkeitä vieraita Suomesta ja nyt heidän tie on estetty. Kuski tuli välittömästi.  Sanoimme tuhannet kiitokset ja matka jatkui kohti Gunzburgia.

Ilmat olivat kesällä surkeat, mutta niin olivat Saksassakin, tähän asti. Vettä tuli päivittäin ja aurinko ei paljoakaan näyttäytynyt. Lisäksi tähän mennessä tietyöt olivat kovasti haitanneet autolla ajoa. Ennen pystyi helposti ajamaan niin kovaa kun auto kulki, nyt mentiin paljon n 80 km tuntivauhtia. Tämä myös tarkoitti sitä että Legoland jäi kyseiseltä illalta väliin, kun aika vietettiin ruuhkissa.

Seuraava päivä vietettiin Legolandissa aamusta iltaan. Olemme käyneet paikassa monta kertaa ja joka kerta uudistuksia on tullut. Päivä oli kaunis, puistojen vieressä on kiitettävästi istumapaikkoja kiipeilevien lasten kanssa. Päivän jälkeen oli edessä ajomatka Muncheniin.

Munchenissä päätimme olla 2 yötä samassa hotellissa. Mies ja lapsi lähtivät vesipuisto Galaxyyn ja minä kaupungille. Yövyimme Park Inn Radisson Munchenissä. Hotelli kiva, hotellin vieressä oli lähin metropysäkki ja isossa kaupungissa tietenkin tekemistä riittää.  Lisäksi sain todella hyvää palvelua respassa. Virkailija etsi minulle eri kauppojen osoitteita,  printtasi ohjeita.

Itse aina yllätyn välillä jos saan Saksassa huonoa palvelua. Paikallisessa Anttilassa, Karlstadissa ei luottokorttini käynyt. Myyjä sanoi olen mokannut jotain. Kysyin voidaanko kokeilla uudestaan ja tällä kertaa läpi meni. Myyjä ilmoitti annoin tunnusluvun ensimmäisellä kerralla väärin, ei antanut ostoksiin muovipussia ja käänsi pään. Vaikka Suomikaan ei ole palvelun mekka, ei tälläistä kyllä täällä osakseen saa.

Saksassa matkustaessa on hyvä muistaa että kaupat menevät kiinni aikaisin. Isotkin kaupat klo 20. Ennen h-hetkeä voi jonot olla hyvinkin pitkät. Ja sunnuntaisin ovat kaupat suurimmalta osalta kiinni.

Käteinen on paras maksutapa. Luottokortit käyvät vuosi vuodelta paremmin, mutta nihkeästi edelleen. Heillä on käytössä oma depit-kortti, vst meidän pankkikortti, joka käy huomattavasti paremmin.

Englantia puhutaan myös koko ajan enemmän, mutta oli kiva huomata että 6 op pituisen saksan kielen opintojen jälkeen yllättävän hyvin pärjää maassa.

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: