Berliini – jälleen kerran

7 syys

Olemme käyneet Berliinissä lukemattomia kertoja, 10 kerran jälkeen lopetin laskemisen. Maan pääkaupungissa riittää aina koettavaa.

Koska tiesimme tulevamme vasta yöllä perille, valitsimme hotelliksi edullisen Ibis ketjun hotellin, kaupungin sivusta.

Vaikka pysäköintipaikkoja oli tähän mennessä löytynyt hyvinkin helposti, oli Berliini poikkeus. Pysäköinti oli maksullista klo 23 asti ja kolikoita harvoin kenelläkään liikaa tänä päivänä on.

Berliinin sivustat ovat hyvinkin eläviä, klo 22 jälkeen oli kaduilla ihmisiä, pieniä kauppoja auki ja lähistöllä oleva pieni ostoskeskus oli myös myöhään asti auki. Aamiaisella oli yllätys, bageleita. En muista että olisin nähnyt niitä koskaan Amerikan ulkopuolella aamiaisella.

Aamiaisen jälkeen taas autoon ja kohti keskustaa. Legolandilla on pienempiä leikkihuoneita 2 Saksassa, toinen niistä on Berliinissä. Ja jälleen kerran ihmettelimme miksi ihmiset jonottavat ja ostavat kalliita pääsylippuja. Vuosilipulla pääsee jonon ohi. Jo tämä ominaisuus on Saksassa hyvin tärkeä lisä.

Legolandin jälkeen menimme jälleen kerran Sealifeen. Berliinin Sealifessa on ehdoton vetonaula, AquaDom, eli vesitankki. Tankin ulkoreunassa on akvaario ja hissi menee n 5 minuuttia ylöspäin ja toiset alaspäin. Fiilis on hyvin lähellä kuin laitesukelluksessa. Tankkiin on aina pitkähkö jono, mutta myös ihmisiä mahtuu paljon kerralla. Tällä kertaa pääsimme jo yhden kyydin jälkeen seuraavaan. Myös Sealifen vieressä on hyvin edullinen parkkihalli ja vieressä muutamia viihtyisiä ja hyvin kohtuuhintaisia ruokapaikkoja.

Päivä Berliinissä riitti tällä aikataululla ja lähdimme yöksi Puolaan, Poznaniin.

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: