Puolan halki kahdessa päivässä

29 syys

Vielä viimeisiä vinkkejä kesälomamatkasta, juuri samaan aikaan kun yöpakkaset iskevät kotimaahamme.

Olen Puola fani ollut ensimmäisen automatkan jälkeen. Vaikka reissumme oli tiivistahtinen, Puolaan on aina kiva palata.

Lähdimme Berliinistä päivällä, saavuimme Poznaniin myöhään illalla. Saksassa välillä hotellit leikkivät nuukia ja veloittavat netistä, tätä ei onneksi Puolassa tapahdu. Valitsimme hotelliksi Novotel Maltan ja hotelli olikin todella mukava. Vartioitu pysäköinti oli tässä vaiheessa pakollinen, koska auto alkoi olemaan jo täynnä ostoksia.

Hotellista emme juurikaan ehtineet nauttia, koska aamulla menimme läheiseen uimakeskukseen. Hotellista saamallamme lapulla saimme 20 % alennusta 2 h lipusta.

Uimalassa oli erikseen osasto ulkona ja mukava perheliukumäki sisällä. Muutaman tunnin viihdyimme ja sitten matka jatkui kohti maan pääkaupunkia.

Tiet Puolassa ovat erinomaisia ja maksullisia. Tien käyttöasteesta riippuen johtuu maksun suuruus. Poznanin osuus oli samaa kuin Poznanista Varsovaan vaikka matka on pidempi. Myös Varsovan jälkeen yhtäkkiä maksullisuus loppui. Mutta summat ovat pieniä ja ehdottomasti ajan ja polttoaineen säästämiseen verrattuna kannattava kauppa.

Vaikka tietöitä on, tämä tarkoittaa tiet ovat tulevaisuudessa vielä parempia.

Varsovaan saavuimme illalla, Novotel Cityyn ja saimme jälleen kerran oikein mukavan huoneen. Hotellin vieressä oli parkkitalo, josta eivät paikat heti lopu kesken ja pysäköinti on vielä hyvin edukasta.

Ilta vietettiin vain kaupungilla kävellen, joka jälleen kerran osoittautui mukavaksi tavaksi viettää iltaa.

Aamulla heräsimme auringonpaisteeseen kun unohdin vetää verhot kiinni. Mutta eipä haittaa, aamusauna houkutteli. Joka oli tällä matkalla hyvin harvinaista herkkua.

Täytyy sanoa etten ole ennen törmännyt saunaan jonka edustalla oleva lattia on parkettia. Lämpöä ei suomalaiseen makuun tullut tarpeeksi, mutta matkalla ollaan tyytyväisiä kaikkeen, jota ylitti yli 50 astetta.

Niin ikävää kuin olikin, meidän aikataulumme oli niin kiireinen että seuraava yö nukuttiin jo Liettuassa.

Olemme majoittuneet lukuisia kertoja Suwalki kaupungissa Puolan puolella, mutta koska emme tehneet varauksia hyvissä ajoin, oli hotellit menneet täyteen. Sen sijaan Liettuassa Marijampole oli kaikille uusi tuttavuus ja hyvin mukavaksi yllätti koko perheen Novotel hotelli.

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: