Joulumieltä etsimässä, Tukholmaan siis

16 Jou

Yksi lempikaupungeistani on aina ollut Tukholma. Asiaa parantaa se, että kaupunki on vain merimatkan päässä ja lentäenkin pääsee edullisesti.

Tänä vuonna lähdin sunnuntaina laivalla ja vietin mukavan arkipäivän kaupungissa.

Viking Line tulee vanhan kaupungin läheisyyteen ja reittini on ollut jo vuosia sama. Ensiksi Södermalmiin, sieltä vanhaan kaupunkiin, Åhlesiin, NK.hon, Galleriehen, Moodin ja sitten takaisin laivalle.

Kivoja yllätyksiä tulee aina matkalle. Södermalmin Lidliä vastapäätä on askarteluliike Material, jonka ikkunasta löytyi Helsingin kartta ilmoitustaulu. Hinta 350 sek ei ollut liian kova, mutta liike oli yllättävän täynnä, jonot pitkät ja liikkeestä ei löytynyt taulua. Toiseen kertaa.

Vanha kaupunki on aina tunnelmallinen. Pakkasta oli reilu 5 astetta, hivenen oli lunta liikkeiden reunoilla ja koko pääkatu täynnä joulukoristeita.

Åhlens oli täynnä kotirouvia, joiden huulipuna ja käsilaukku olivat samaa sävyä. NK.n sisustusvalikoimat ovat aina niin runsaat, ettei lompakko niihin taivu. Onneksi valokuvia voi ottaa ja täsmäostoksia voi tehdä myöhemmin.

Palasin laivalle vahingossa tuntia liian aikaisin. Vaikka kaupungissa on tullut useita kertoja, on kellon tulkinta tullut haasteellisemmaksi vuosi vuodelta. Puhelin automaattisesti muuttaa kelloaikaa, yleensä. Mielummin tuntia liian aikaisin, kun laivasta myöhästyminen. Ehkä ensi kerralla se rannekello käteen ?

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: