Terve toveri !

22 Hel

Olemme olleet Pietarin risteilyllä n 3-4 vuotta sitten ja siitä risteilystä ei liikaa positiivista palautetta jäänyt mieleen. .

En ollut yhtään innoissaan kun mieheni alkoi hehkuttamaan matkamessutarjousta. Tajusin nopeasti nyt puhuminen on mennyt jo niin vakavalle asteelle, nyt kannattaa antaa periksi. Kaiken innostuksen aiheutti matkamessuilla bongattu tarjous oli voimassa.

Appi innostui lähtemään mukaan, a2 ja b2 hytti maksoivat alle 200 e.

Laiva vaikutti todella tutulta ja Mariellan sisaralushan sieltä paljastui. Tekemistä laivalla ei juurikaan ole, mies ja lapsi kävivät uimassa. Hinnat 10 ja 5 olivat hyvin kohtuullinen, varsinkin kun he olivat koko ajan saunaosastolla kaksin.

Lasten leikkipaikka oli maksullinen, nuoret lapset saivat tulla yhdessä aikuisen kanssa mutta lapseni ikäisen olisi pitänyt mennä yksin ja ei kiitos. Sen verran lapsellinen paikka oli ja kun muitakaan lapsia ei ollut.

Ruokapaikkoja laivalla on runsaasti, jotkut vähän hintaviakin, mutta koska tulimme juuri mäkin synttäreiltä, jätimme ruokailut väliin.

Luotimme liikaa Ruotsin laivojen toimintaan ja valitettavasti valuutanvaihtopaikka oli auki vain illalla. Aamulla oli luukku kiinni emmekä tajunneet etukäteen rahaa vaihtaa Forexissakaan.

Ainoa vaihtoehto oli mennä ilmaiskuljetuksella keskustaan ja sieltä etsiä valuutanvaihtopaikka, joka löytyikin, vahingossa ja vielä pankki, jossa saimme virallisen kurssin mukaan rahaa.

Lapsen toiveiden mukaan aamiainen nautittiin Hesburgerissa ja vaihtoehtoja aamulla oli hyvin vähän. Kahviloita näimme runsaasti, mutta eivät saaneet meitä houkuteltua sisään.

Suunnitelma oli mennä katsomaan pienoisrautatietä ja suuntasimmekin metroon sekä oikea pysäkki löytyi. Tämän jälkeen ei enää ohjelma neuvonut enempää, olikin aika nostaa käsi ylös. Eipä kauaa kestänyt kun Ludmila pysähtyi Ladansa kanssa ja kertoi 500 ruplalla pääsemme päämäärään. Paikallinen navigaattori : aja lähimmän bussipysäkin luo ja kysy neuvoa. Jos pysäkillä seisojat eivät tiedä, aja seuraavalle bussipysäkille. Ja 1 suuntaiset tiet ovat vain suositus. Jos ajaa väärään suuntaan, pitää vaan ajaa sen verran kovaa, että muut tajuavat väistää.

Perille päästiin ja Ludmila sai rahansa.

Pienoisrautatiet olivat todella upeat ja siellä meni pitkän aikaa. Yö tuli n 10 min välein ja kunnon vesisade-efekteineen. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka.

Hinnat aikuiset 450 ruplaa, lapset 250 ruplaa

Metron luota saimme taas taksin kauppakeskukseen ja täältä taksi satamaan. Päivä meni mukavasti ja kaikille jäi hyvä fiilis.

Plussat

Risteily on viisumivapaata. Jos haluat käydä Venäjällä, on tämä tapa hyvin helppo ja edukas

Laivan tax free on edukas

Miinukset

Aikataulut ovat hyvin suppeat, ota tai jätä

Rajamuodollisuudet kestää ja kestää. Vaikka ihmisiä on vähän, jonossa joutuu seisomaan

Tekisin toisin

Vaihtaisin valuuttaa joko etukäteen tai laivalla kun vaihtopiste on auki

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: