Tekemistä Maltalla

7 Maa

Saari on pieni ja tietenkin rantaviivaa riittää. Satama-alueet ovat kauniita, monen yhteydessä on kiva leikkipuisto, joissa on myös ilmainen netti.

Vuokrasimme auton koko matkan ajaksi ja ajaminen ei sovi sunnuntaiajelijoille.  Auto parkkeerataan pieniin koloihin ja niitä ei ole tarpeeksi. Ihmeteltiin miten kesällä ajaminen sujuu, välttämättä ei suju.

Maltalla on paljon erilaisia käsityökeskittymiä. Paljon myydään kaunista lasia, värikästä ja suht edullistakin. Koska meillä ei ollut matkalaukkua mukana, jätimme nämä täysin väliin. Kauniita koruja on paljon, hopeaa ja edukasta. Mutta nämäkin jäi ostamatta.

Itse pidin todella, todella paljon Gozon saaresta. Laiva menee 45 min välein, matka kestää n 20 min ja lippu maksetaan paluussa. 2 aikuista, lapsi ja auto menopaluu oli reilu 20 euroa. Luultavasti lähdöt ovat eri hintaisia, eli eurojen eroja on.

Gozossa sijaitsee yksi Maltan tunnusmerkeistä, Azurin ikkuna oli ainoa kohde matkalla, jossa myyjistä oli jotain haittaa. Mm meiltä yritettiin veloittaa pysäköinnistä sekä pakkomyydä vuosien vanhoja esitteitä. Kävimme ottamassa pakolliset valokuvat ja matka jatkui.

Gozossa huomasimme kuinka siistiä maassa on, oikeastaan joka paikassa. Jopa hotellien parvekkeet olivat siistejä. Hotellissa kysyin asiasta ja siellä kerrottiin koko saari siisteytyi huomattavasti pari vuotta sitten.  Italia sijaitsee meritse n 150 km päässä ja sen huomaa. Paikallisessa Lidlissä oli runsaasti italialaisia keksejä tarjolla sekä italialaisia herkkuja, pizzoja, riisipalluroita myytiin monessa pikakahvilassa. Mutta koska todellakin sesonki ei vielä ollut, saarella ei ollut juuri mitään tekemistä. Yritimme löytää tuulimyllyä, se oli joko siirretty tai sitten tuhottu, paikantimen mielestä seisoimme vieressä muutamankin kerran. Saaren majakkaan meni tie, jonne ei päässyt autolla, jäin lapsemme kanssa autoon odottamaan ja mies kertoi kävelymatkan aikana pusikoista kuului paljon rapinaa. En suosittele heikkohermoisille.

Playmobilen 1 puistoista sijaitsee Maltalla ja tännekin on sisäänpääsy hyvin kohtuullinen. Puisto on tietenkin murto-osa Saksan puistosta, mutta kyllä täälläkin päivä meni.

1980 luvulla kuvattiin Popeye elokuva, jossa päänäyttelijänä oli Robin Williams. Lavasteet ovat jätetty kohteeseen ja täällä on mahdollisuus vierailla. Pääsymaksu perheeltä 30 euroa ei todellakaan ollut hintansa värtti. Paljon taloja oli ränsistynyt talven aikana ja työmiehiä korjasivat taloja. Moni talo oli suljettu ja merenkäynnin takia risteilyä ei voitu toteuttaa, tietenkään hintaa ei oltu tiputettu. Ehdoton kohokohta oli kuvaussessioon osallistuminen. Jokaiselle vapaaehtoiselle jaettiin oma rooli ja ohjaaja ohjasi pätkän, jossa meni kivasti aikaa. Varsinkin lapset olivat todella iloisia tästä.

Päivän jälkeen kävimme vielä syömässä heti alueen omassa ravintolassa ja ruoka oli kyllä hyvää ja edukasta.

Helposti löytyi jokaiselle päivälle jotain tekemistä ja päiväbudjetti 50 euroa ei ylittynyt kertaakaan, sisältäen pääsyliput, ruuat ja olemattomat ostokset, joita ei juurikaan tehty.

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: