Pääsiäinen Varsovassa

31 Maa

Takana jälleen kerran mukava matka yhteen lempparimaistani, Puolaan.

Ostin liput jo kesällä, Finnair Plus pisteet olivat menossa vanhaksi. Virkailija kertoi pisteillä pääsee myös businekseen ja koska lopuilla pisteillä ei ollut mitään käyttöä, päätin nyt tuhlataan.

Olimme varautuneet pääsiäisruuhkaan ja olimme kentällä 1,5 h ennen lähtöä. Businesspuolellahan ei jonoa ollut käytännössä lainkaan, joten saimme nauttia loungen palveluista ihan koko rahan edestä. Loungessa oli tarjolla mm salaatteja ja lämpimänä ruokana kanacurryä, todella hyvää. Lounge on todella suosittu ja istumapaikoista oli pulaa. Tosin siellä ei kukaan kauaa viihdy, välillä on kaikki paikat varattuna ja sitten tilaa oli runsaasti.

Lento meni miten meni, 1,5 h lento on lyhyt ja kun sai vielä lämmintä lasagnea shampanjan kera, mikäs siinä oli ollessa. Kone oli jokaista paikkaa myöten täynnä, eli lähtöselvitys kannattaa tehdä ajoissa, jotta pääsee vierekkäin istumaan. Minä en tehnyt ja istuin pari penkkiriviä taaempana. Selvisin hengissä.

Varsovan kentältä lähtee juna keskustaan n 30 min välein ja lippu ei paljoa maksa. Ei tarvinnut juna-asemalla miettiä mennäänkö oikealle vai vasemmalle, seurattiin vain muita matkustajia ja heidän perässä tehtiin junavalinta. Joka osoittautui oikeaksi.

Asemalta oli lyhyt matka kävellä hotelliin, Radisson Blue hotelliin. Hotelli oli hyvin edullinen, otimme huoneet joita ei voinut peruuttaa. Kun kerran lennotkin oli varattu, oltiin todellakin menossa.

Se mikä Radissonit aina takaavat, on ihana aamiainen. Ensimmäiset päivät oli jopa jonoa aamiaishuoneessa, tämän jälkeen vikat 2 aamua oli aamiaishuone lähestulkoon tyhjä. Lisäksi hotellilla on kiva uima-allas, Vikoiksi päiviksi tulikin upeat kelit, joten metrolla hurautettiin vanhaan kaupunkiin ja siellä kävelimme ja nautimme upeista ilmoista ja kauniista rakennuksista.

Paluussa olimme taas ajoissa kentällä, kuten tälläkin kertaa mitään jonotuksia ei businesspuolella ollut. Lounge oli hyvin viihtyisä ja tarjoilut hyviä, pientä syömistä ja koska matkustajat olivat lähinnä lomailijoita, ei juuri muita kun muutama suomalainen tilassa viihtyi.

poreamme ja 3 saunaa. Altaassa on usein erilaisia jumppia, joihin voi osallistua.

Viime kesänä ostimme paljon tuliaiseksi ja joululahjoiksi luonnonkosmetiikkaa ja niitähän sitten ostettiin lisää. Kerrankin kun laukuissa oli tilaa. Puolassa ikävä kyllä leffateattereissa kaikki leffat dupataan, joten leffat jäivät väliin. Ja sunnuntaina ja maanantaina olivat kaikki kaupat, museot jne kiinni, joten tekeminen oli itsestä kiinni.

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: