Äitienpäivä Pariisissa

16 Tou

Mieheni yllätti minut, tilasi perheelle liput Pariisiin.

En ole ollut Pariisissa vuosikausiin, joten odotimme innolla matkaa.

Koska Euro-Disney sijaitsee samassa kaupungissa, päätimme yhdistää 2 yötä Disneyhin. Ja tämä oli virhe, koska olemme olleet niin useasti Rapakon takana. Pariisin Disneyssä on hyvin paljon laitteita joko korjauksen alla tai muuten vaan poissa, mm 2 isompaa puistoa oli poissa käytössä. Sisäänpääsymaksu kuitenkin oli ihan normaali, meidän perheen liput maksoivat reilu 400 euroa ja joka paikkaan oli n tunnin jonot. Meidän onneksi laitteet olivat lähes samat kuin Orlandossa, joten emme menettäneet mitään sillä että emme päässeet laitteisiin. Mutta harmitus oli tietenkin suuri kun mm Star Wars oli poissa käytössä ja aukeaa vasta ensi vuonna.

Vietimme 3 päivää Disneyssä ja koko aikana emme nähneet yhtään kulkuetta, emme yhtään ns extraohjelmanumeroa emmekä yhtään hahmoa. Kulkueista on tiedot ohjelmatiedotteissa, Orlandossa ei ohjelmia tarvinnut katsoa, koska niitä oli niin paljon ja niistä tuli myös hyvät kuulutukset.

Myös ilotulitukset olivat poissa, illan show oli valoshow, joka heijastettiin linnaa vasten. Ihan mukava ohjelmanumero, mutta vaatimaton muihin Disneyhin verrattuna.

Asuimme Disneyssä Radissonissa, joka hotellina oli todella mukana. Tänne päästiin Radissonin omalla bussilla, joka lähti 30 min välein hotellilta ja matka kesti n 15 min. Sama bussi lähti myös puolen tunnin välein puistosta ja illan viimeiset, kuten aamun ensimmäiset bussit olivat hyvin täynnä. Keskellä päivää on parin tunnin tauko ja tulimme Pariisista juuri tauon aikana, jolloin jätimme laukut Disneyn matkatavarasäilöön, joka maksoi 3 euroa iltaan asti. Pisteet edukkuudesta. Ruumaan menevä laukku maksoi kalliimmillaan 9 euroa.

2 yön jälkeen menimme takaisin Pariisiin. Automaateista saa todella hyvin metro- ja junaliput. Automaatissa on mm kohta oletko menossa tästä asemalta Disneyhin. Lippu maksoi n 20 euroa suunta meidän perheeltä.

Sunnuntai, äitienpäivä oli meillä kaupunkipäivä ja kaupungin kaupat ovat silloin lähes kokonaan kiinni. Suomessa on ollut isoa älämölöä kauppojen aukioloajoissa ja Pariisissa on ihan ok että kaupat ovat sunnuntaisin kiinni.

Kaupunkihan on kaunis sinällään ja syömistä, korjaan erinomaista syömistä löytyy jokaisesta kulmasta. Mies ja lapsi viettivät päivän paikallisessa Heurekassa ja itse kaupungilla. Illalla menimme Eiffeliä katsomaan muutaman muun kanssa. Mm poliisit tekivät ryntäyksen katukauppiaita kohtaan. Itse kovasti ihmettelin hintatasoa, 5 minieiffel avaimenperää maksoi yhteensä euron. Siinä ei liikaa jää kaikille rahaa. Eiffel oli jälleen kerran täynnä ihmisiä, turisteja. Itse olen käynyt näköalalla ihan tarpeeksi, minä en jaksanut jonottaa, muu perhe päätti kävellä ensimmäiset portaat ylös. Ylemmäksi olisi pitänyt jonottaa tunnin hissiin, joten he päättivät tulla alas ja jättää ylimmät kerrokset väliin.

Äitienpäivänä ilma oli mitä parhain, kuten koko loman aikana, kuten myös Suomessa.

Norjalaisella lennot menivät kivasti. Orlyn juna oli nopea ja maksoi n 10 euroa suunta. Bussilla olisi päässyt edullisemmin. Emme ostaneet matkalaukulle lippua, mutta sen verran pienet ostokset olivat Disneyssä, että pärjäsimme loistavasti laukuillamme. Perinteiset ruokaostokset olivat niin samassa hintatasossa etten niitä viitsinyt tuoda. Lisäksi mennen tullen oli hattuhyllyllä yllättävän hyvin tilaa, muut olivat matkalla isompien laukkujen kanssa.

Advertisement

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: