Viikonloppu Pietarissa

10 Kes

Mieheni on innostunut Pietarista ja hommasimme koko perheelle vuoden viisumit Venäjälle.

Vaikka juna ei tänä päivänä kauaa kestä, on laiva todella edullinen. St Peterlinella on ihan ok aikataulu, viikonloppumatkaa varten suorastaan tehty. Lähtö klo 18, aamulla perillä, paluu klo 19 ja perillä klo 08.

Hinnatkin ovat edullisia, 3 aikuista, 1 lapsi ja 2 hyttiä maksoi n 100 euroa per suunta.

Talvella kun olimme edellisen kerran kyseisellä matkalla, oli laiva lähes tyhjä. Nyt oli paljon muita turisteja, mm Saksasta ja Kiinasta. Appi ja mieheni kävivät katsomassa midnight shown ja ravintolassa ei ollut yhtään tyhjää istumapaikkaa, lisäksi paljon ihmiset seisoivat.

Laivan ehdoton miinuspuoli on rajan ylitys. Tulli oli suoraan vanhasta Tallinnasta. 10 koppia, joista 4 on kiinni, 4 ottaa vain venäläisiä vastaan ja 2 muita kansalaisuuksia. Me emme menneet siihen alkuryysikseen, aula oli aivan tukossa. Mutta silti siitä kun laiva tuli maihin ja olimme maissa, tullin jälkeen, aikaa meni 1,5 h. Vertailuna junassa tullivuodollisuudet tapahtuu junamatkan aikana.

Itse aina ihmettelen tätä saamattomuutta. Tänä päivänä kun kaikki tiedot voidaan antaa hyvissä ajoin, miksei mitään tietoa käytetä hyväksi ?

Meidän takana oli vanhempi mies, joka käveli keppien kanssa. Hän kuului saksalaiseen ryhmään ja yritti päästä jonon ohi. Heillä oli sovittuna pääsevät ryhmänä ensimmäisenä tulliin. Mutta häntäpä ei päästetty, koska heidän sovittu aika oli jo mennyt. Mies yritti selittää aula oli täynnä ihmisiä ja hän ei voinut liikkua keppien kanssa niin nopeasti eikä voinut seistä ihmismassassa. Mm portaat laivasta eivät todellakaan ole mitenkään turvallisimmasta päästä. Mutta armoa ei tunnettu. Kepit tai ei, jonon hännille vaan.

Liikuntaesteisille, valitse toinen laiva.

Liikkuminen Pietarissa on helppoa. Metro on laaja ja hyvin edullinen, hinta on 0,50 e per kerta. Poletteja voi ostaa kassalta ja automaatista. Myös taksit ovat edukkaita. Kun tulimme satamaan ja lähdimme kävelemään keskustaan päin, matka on pitkä, ei voi kävellä, tuli taksiviereen ja kysyimme hintaa. 1000 ruplaa maksoimme ja kaikki olimme tyytyväisiä. Paluussa otimme mittaritaksin ja hinta oli n 25 % enemmän. Tosin mittari oli navigaattorin alla, eli meille loppusumma ilmoitettiin matkan päätyttyä. Ihan laillista ei tämäkään ollut.  Maassa maan tavalla, näinhän se menee.

Advertisement

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: