Pietari

13 Kes

Majoitusvaihtoehtoja miljoonakaupungissa riittää. Löytyy majoituksia läheltä keskustaa hintaan 3 euroa yö ja sitten ihan huippuluksusta. Koska olimme vain yhden yön, päätimme panostaa sijaintiin ja valitsimme Park Inn Nevskyn, joka sanansa mukaisesti sijaitsi pääkadulla, tarkemmin ottaen pääkadun sivukadulla, mutta päärautatieaseman vieressä.

Park Inn it ovat ihan ok majoituksia, vst. Suomessa Sokos. Homma toimii mutta ei mitään luksusta tai erikoista. Ja tämä riitti meille loistavasti. Passit pitää jättää rekisteröinnin ajaksi respaan ja ovat valmiita n 15 min päästä. Huoneet peruskauraa, mutta lapsen kannalta todella kiva extra oli huoneissa kiva ikkunakulmaus, lattiasta lähes katonrajaan oleva ikkuna, joka oli kolmion muotoinen. Pimeällä ikkunan avaus toi yöperhosia sisään. Aamiainen peruskauraa, ei hyvä, ei huonokaan, ihan peruskauraa. Henkilökunta loisti poissaolollaan, ovella kysyttiin huoneen numeroa ja toinen vei käytettyjä astioita pois hitaalla temmolla. Vapaita paikkoja löytyi peräti 1, joten istuin yksin 8 hengen pöytään.

Mutta aamiaisen osuus hotellista on tietenkin pieni ja sijainti oli loistava.

Lähdimme kaikki kauempana olevalle ostoskeskukseen, jossa oli isohko spa. Matka aloitettiin metrolla ja polettien ostamisen jälkeen siirryimme metroon. Asema on selkeä, mutta kävelemistä on reippaasti. Olen edelleenkin sitä mieltä ettei kaikkia pysäkkejä ole merkattu karttaan, mutta perille päästiin. Ratikoissa on taas erikseen rahastaja ja siellä myydään myös vain kertalippuja, hinta hieman edullisempi kuin metrossa. Matkustaminen ei kummassakaan kulkuneuvossa ole mitään luksusta. Appeni jalka turposi, kun lauantaina seisoi metrossa ja metro liikkui omaa vauhtiaan. Kyyti ei ollut tasaista ja ääni oli niin kovaa ettei pystynyt naapurin kanssa juttelemaan.

Suosittelen lämpimästi istumaan metrossa.

Talvella käydessämme jäi ostoskeskus Galleriassa tekemättä kosmetiikkaostokset sarjasta Natura Siberica. Nyt sitten päätin tehdä täsmäkäynnin Galleriaan, joka sijaitsi aivan hotellin läheisyydessä. Pietarissa puhutaan yleisesti huonosti englantia, mutta kyllä liikkeessä joku osaa jonkin verran. Kaikki kirjoitushan purkeissa oli venäjää, joten ilman kääntäjää en tiennyt ostanko kosteusvoidetta vai kuorinta-ainetta.  Pelkästään liikkeen löytäminen oli haasteellista, tällä kertaa ei näyteikkunassa ollut mainosta ja neuvonnan ihminen ei tietenkään tiennyt mitään.

Säkillinen lähti mukaan kaikkea tarpeellista, mm päivä- ja yövoidetta, silmänympäryysvoidetta, hiusnaamioita, kuorintavoiteita. Kauniita purkkeja koko rahalla.

Seuraavana aamuna suunnitelma oli selkeä. Lapsi halusi mennä edellisellä kerralla tuttuun minijunaratanäyttelyyn, joka on kyllä tosi upea paikka. Lisäksi siellä toimii netti ! Ja viettivät siellä 4 h aikaa.

Grandmaket.ru

Appeni tykkää kierrellä kirppareilla ja hän halusi käydä paikallisella kirpputorilta, joka löytyy siniseltä linjalta, Uder Maya.

Matka hotellista perille kesti lähes tunnin, eli metrolinjoja kun vaihtaa, saa käytävillä kyllä kävellä.

Kirpputori alkaa heti ulko-ovelta jossa myyjät myy vaatteita, joita Suomessa ei kukaan laittaisi edes päälle. Sana lumppukaan ei kerro koko sanaa.

Nokka kohti rautatien ylityspaikkaa ja täältä löytyi lisää koppeja. Kaikki tällä välillä oli ns. puhdasta roskaa. Heti raiteiden toisella puolen oli paluu menneisyyteen ja Viron toreille. Kopiotuotteita ja kalliita hintoja. Ei kiitos. Koska ei ollut muutakaan tekemistä, päätettiin rohkeasti mennä eteenpäin. Tämän jälkeen tuli lumppukeräyksien määränpää. Isoja, isoja kasoja vaatteita ja säilytyksen ominaisuushaju. Äkkiä eteenpäin.

Välillä, siellä täällä löytyi jotain vähän kivempaa, mutta kun mietin enemmän, tajusin tuote ei ollutkaan kiva, sen ”kivan” arvo nousi silmissäni siinä ympäristössä.

Esim. hopeinen, hyvin käytetty susi-riipus maksoi 30 euroa, pelkkä riipus, eli hintataso oli kyllä korkea.

Appeni kerää mm venäläistä posliinia ja lopulta löytyi ostettavaa: jääkarhu ja kirahvi. 2 helposti rikkoutuvaa esinettä ja n 50 euroa köyhempänä lähdimme takaisin hotelliin ja hyvin pian myös kohti laivaa.

Näkemisen arvoinen paikka, mutta jos ei ole Pietarissa ennen käynyt, ehkä ei kannata uhraa sitä 4 h mitä matkoineen täällä helposti menee.

 

Advertisement

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: