Viikonlopunvietossa Oulussa

27 Kes

En ole Oulussa käynyt kuin muutaman kerran eläessäni ja nyt kävin toistamiseen tänä vuonna. Ja vuosihan on vasta puolessa välissä.

Lennot teimme Finnairin siivin, menossa oli pieni potkurikone ja matka kesti ylimääräiset 30 min. Tämä tietenkin tajuttiin vasta matkalla. No, perille päästiin, mutta tähän asiaan voi kiinnittää huomiota seuraavalla kerralla.

Majoituimme Lapland hotelliin ja olimme liikkeellä juuri oikealla hetkellä. Heti varauksen jälkeen hotelli oli täyteen buukattu, kuten koko Oulu. Vasemmiston puoluejuhla vietettiin ko. viikonloppuna sekä lauantaina esiintyi Deep Purple.

Meillä oli tiedossa erilaista tekemistä, päivä aloitettiin Nallikarilla. Vaikka ilma ei ollut kuin morsian, on ranta upea, näkee että rannasta pidetään hyvää huolta ja turistit otetaan huomioon mielellään.  Pidin aluksi lounasta kalliina ( 15.50 ), mutta muutin mieleni hyvin nopeasti. Buffassa oli salaatteja, keittoa, lämpimiä, aivan ihanaa leipää ja tietenkin jälkiruokia. Ehdottomasti tänne uudestaan. Ja maisemat nautittiin kaupanpäälle.

Illalla kävimme Maikkulan kartanossa ja viereisessä rakennuksessa vietettiin häitä, paikka on todella suosittu. Henkilökunta aivan ihanaa, ruoka hyvää ja tunnelma katossa.

Oulu on tunnettu karaokeaktiviteetista ja niitä piti tietenkin lähteä kiertelemään.

Koska kaupungin hotellit ja lennot olivat täynnä, olivat myös kaupungin ravintolat täynnä. Ja sehän ei meitä haitannut.

Ensi kerralla aiomme varata ohjelmapalvelun kautta jotain tekemistä. Olympialaiset, oscarit ? Mukavaa yhdessäoloa ja hinnat eivät ole päätähuimaavia.

 

Matkan plussat

Tuttukin kaupunki voi yllättää, kun viitsii vähän enemmän etsiä vaihtoehtoja.

Lapland hotelli oli mukava yllätys. Kaikki eivät pitänyt lappalaista sisustuksesta, koska Ouluhan ei ole Lapissa. Minä itse tykkäsin todella paljon. Henkilökunta oli hyvin asiantuntevaa ja mukavaa.

Vaikka minne mentiin, saatiin vain hyvää palvelua. Erityisesti ravintoloissa.

Miinukset

Hyttyset. Niitä oli ja paljon. Se että neuvotaan älä huido ei auta. Tulevat takavasemmalta ja pistävät. Ei kiva.

Hotelli sijaitsee kirkon vieressä, joka puolen tunnen välein soittaa kelloa. Itse en moiseen herännyt, kämppikseni kyllä. Aika outoa ettei hotelli ole laittanut tuplaikkunoita, sillä valituksia aiheesta on tullut.

Tee lähtöselvitys ajoissa. Kun koneet ovat täynnä, ei ole kiva että kaikki seurueesta istuvat eri puolella konetta. Oma moka.

Advertisement

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: