Kesäloma Venäjällä

18 Elo

Pitkä blogitauko päättyy. Olimme pitkällä kesälomamatkalla ja sielläpä ei voinut päivytyksiä tehdä. Mutta eipä hätää mitää, moni muu on myös pitänyt pitkän tauon.

Ostimme keväällä Venäjälle vuosiviisumit ja päätimme käyttää niitä koko rahan edestä ja tämän vuoden kesälomamatka suuntautui idän päin.

Etukäteen yritimme kovasti käydä läpi reittiä, mutta suomalaiset eivät liikaa Venäjällä vietä aikaa. Yleensä matkailusivustot olivat lähinnä vain venäjäksi ja muut kielet oli käyty google kääntäjän kanssa läpi ja tosiasia on ettei sivuista saanut oikeastaan mitään selvää.

Mutta avoimin mielin kohti seikkailua. Siis kesälomaa.

Aloitimme matkan Helsinki – Tallinna laivaylityksellä, jonka jälkeen autolla kohti Narvaa. Tällöin oli jo iltapäivä pitkällä, Venäjän puolella ajomatkaa oli riittävästi, joten päätimme tehdä rajan ylityksen vasta aamulla. Narvassa majapaikkoja löytyy kiitettävästi.

Emme olleet tutkineet tarpeeksi rajanylitystä, sillä ylitysajan voi varata netistä. Me menimme rajalle, jossa totuus paljastui. Jonotusaika kauniina kesäpäivänä oli peräti 11 h.

Onneksi konkreettisesti ei tarvinnut olla jonossa, me vietimme kauniin kesäpäivän rannalla ja sitten rajan yli. Rajan ylityksessä meni tunti ja siitä oli edessä 4 h ajomatka kohti ensimmäistä hotellia. Ylitysajalla on puolensa ja puolensa. Liikennettä ei ollut yhtään eikä hotellin respassakaan ollut liikaa ruuhkaa.

 

Advertisement

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: