Moskova – majoitukset

26 Elo

En ole ikinä käynyt Moskovassa, kuullut kauhukertomuksia luteista ja kaikesta kalliista. Ruplan arvo kun on muutamaan kertaan tippunut, muuttui kallis metropoli edulliseksi perhekohteeksi.

Asuimme yhteensä 3 eri hotellissa.

Menomatkalla 4 yötä vietimme Radisson Slavyanskayassa. Hotelli oli ensimmäinen länsimaalainen hotelli maassa ja ikää rakennuksella oli kiitettävästi. Huoneita on hotellissa 264 kpl ja tasoja varmaan monia. Iso hotelli tarkoittaa myös paljon ryhmiä busseineen, mutta hissejä oli tarpeeksi ja odotusaikoja ei tullut.

Kuntosali ja uima-allas olivat käytössä sekä muutama kiva sauna. Sijainti oli mitä parhain, vieressä iso ostoskeskus ja metroasema.

Venäjällä ei löytynyt sellaista parkkipaikkaa, jossa ei olisi ollut huonosti parkkeerattuja autoja. Hotellin parkkipaikka oli meidän tullessa täynnä, mutta vastapäätä oli ilmainen pysäköintialue, jossa automme oli 4 seuraavaa päivää. Kun kävelimme parkkipaikan läpi, näkyi autoja, jotka oli pysäköity 4 parkkiruudun keskelle. Ja näiden takia meidän auto ei mahtunut vartioidulle parkkipaikalle. Järkeä ? Kuitenkin alueella on henkilökuntaa.

Paluumatkalla ensimmäisen yön vietimme hotelli Cosmos ksessa. Tervetuloa Neuvostoliittoon. Palvelu lähes ala-arvoista, hotellihuoneet ovat täynnä pastellivärejä. Yhden yön helposti nukkuu ja sijaintihan on mitä paras.

Seuraavat 4 yötä vietimme Radisson Blue Belorusskaya ssa, jossa ainoa huono puoli oli parkkipaikan puuttuminen. Hallia rempattiin ja kadut olivat täynnä autoja.

Hotelli on moderni, sisustus tyylikästä, henkilökunnan palveluasenne kunnossa ja englannilla pärjäsi loistavasti. Hotellilla oli alakerrassa saunat ja hieno kuntosali, saunakin oli päällä aamusta myöhään iltaan asti. Aamiaiselta odotin enemmän. Ehkä yleensäkin Venäjällä ei arvosteta aamiaista, sillä taso ei vastannut edes Suomen Scandic tasoa. Blue tason hotelleissa yleensä on jotain extrakivaa ja täältä kaikki tämä puuttui. Aamiainen aamiaisena oli kuitenkin muihin aamiaisiin ko. maassa verrattuna ehdottomasti paras.

Lähellä ei ollut suoranaisesti mitään. Kävelymatkan päässä oli rautatieasema, jossa oli mm metro. Mutta mitään kauppoja ei juurikaan ollut tai yleensäkin erikoista tekemistä.

Advertisement

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: