Juhannus

8 Hei

Vietimme juhannuksen kotimaan matkailua harrastaen. Erikoistarjous Ikaalisten kylpylään sai meidät liikkeelle tunnin sisällä. Kylpylä on pieni mutta ihan ok kokoinen. Emme asuneet päärakennuksessa, huone oli jo parhaat päivänsä nähnyt mutta ihan siisti.

Se mikä minut yllätti täysin oli heidän ohjelmatarjonta. Titi-nalle tuli moikkaamaan aamiaiselle ja lähes tulkoon kaikki lapset halusivat mennä hänen taloonsa. Kylpylässä on MLL.n hoitaja useita tunteja päivässä ja olisin voinut jättää lapseni leikkihuoneeseen leikkimään kahdeksi tunniksi, ilmaiseksi. Juhannuspäivänä oli tarjolla mm. olympialaiset ja tietenkin illalla kokko sytytettiin.

Itse olen viettänyt aikuisiällä lähes kaikki juhannuksen ulkomailla, joten olin positiivisesti yllättynyt hotellin tarjontaan.

Ainoa negatiivisuus oli uima-allas osaston työntekijöiden aktiivisuuden puuttuminen. Lähdimme illalla viimeisten joukossa altaasta ja kun aamulla tulimme pari h avaamisen jälkeen, oli koko illan, yön ja aamun samat mukit pöydillä ja uima-altaan tarjoilupöydän koloissa. Asiakkaat tilasivat juomia ja nauttivat niitä pöydän ääressä. Koko aikana ei pöytää tyhjennetty, vaikka valvojat menivät pöydän ohi lukemattomia kertoja. Ei ole ehkä heidän tehtävänsä, mutta vähän voi aivoja käyttää. Liikaa tekemistä kun heillä ei ollut.

Ehkä äidiksi tuleminen on aiheuttanut ylisuojelemista, mutta altaan toisessa päädyssä oleva liukumäki aiheutti paljon läheltä piti tilanteita, kun lapset tulivat junassa alas. Osa vanhemmista katsoi vieressä veteen tuloa, osa oli muualla. En voinut kauaa menoa katsoa, oli pakko lähteä liukumäkialueelta pois.

Ikaalinen jätettiin ja lähdimme kohti Pohjanmaata ja Power Parkkia. Ylistyssanoja ei voi olla tarpeeksi. Henkilökunnasta ehkä puolet olivat 50+ ja hymyä riitti, asennetta samoin. Vaikka päivä oli kaunis, musiikkiohjelmaa oli paljon, ihmisiä ei alueella kuitenkaan juurikaan ollut. Parhaimmillaan laitteeseen pääsi heti, joskus odotusta oli minuutista muutamaan. Juhannuksen takia puisto oli auki puoleen yöhön saakka. Viimeisten joukossa lähdettiin. Vinkki ! Pelkkä aluelippu voi riittää aikuiselle, joka ei tykkää laitteissa olla. Sen saa ilmaiseksi liittymällä veturin jäseneksi. Pelkkä asiakasnumero luukulla riittää.

Majoituksen lähialueella olivat hyvinkin arvokkaita,lisäksi viime hetken tulijoille täynnä, joten lähdimme Vaasaan Radissoniin, jossa oli oikein mukava kesätarjous.

Vaasassa päätimme käydä Wasalandiassa, joka oli tietenkin PowerParkin jälkeen melkoinen pettymys. Juhannuksen takia puisto oli auki vain 5 h ja vaikka sisäänpääsymaksu oli 15 euron luokkaa, en kyllä voi sanoa että olisin koko rahan edestä hupia saanut. Osa laitteista oli rikki, osa vain puoliksi käytössä, mm. uutuuslaite, johon oli jatkuvasti jonoa. Minusta on upeaa että puistoihin palkataan nuoria kesätyöntekijöitä, mutta kun vertaa Power Parkin 50 + henkilökuntaa ja Wasalandian teinimeininkiä, ero on valtava. Tätä ”en mä tiedä, mä oon vaan töissä täällä” asennetta tuli ihan tarpeeksi kuultua vaikka normitilanteessa ei huvipuistossa henkilökunnan kanssa juurikaan hei ja kiitos.ta enempää juttele. Wasalandia on ok paikka jos ei odota mitään ja ei ole ennen huvipuistossa käynyt. Jos asuu naapurissa, voi ostaa vuosilipun ja siellä vapaapäivinä käydä. Kun kerran muitakin vaihtoehtoja on, en paikkaa kauempaa tuleville suosittele. Onneksi on sentään edullinen.

Juhannus lähestyi loppuaan, silti kotimatkalla päätettiin kiertää Tuurin kautta. Vesa oli juhlimassa juhannusta, mutta Tarjoushaukka bongattiin. Autolasti tuli täyteen kaikkea edukasta ja suorastaan välttämätöntä.

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös juhannus.. Onneksi kesää on vielä jäljellä.

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: