Viikonlopun viettoa, vuorossa Oulu

2 Tou

Niin kauan kun norjalainen on tarjouksissa vilautellut Oulua, niin kauan on mieheni halunnut sinne mennä. Itse en näe niin erikoista Oulussa on, että sinne kannattaa Helsingistä mennä, mutta kun sain joululahjaksi lentoliput Ouluun, oli valinta tehty puolestani.

Lentopäivänä Apulanta esiintyi Madetoja-salissa mutta olin aivan liian hidas, keikka meni täyteen ennen kuin sain varattua liput. Kun löytyi tieto Ismo Alanko esiintyy hotellissamme lauantaina, varasin heti liput.

Saavuimme perjantai-iltana Ouluun. Paikallisbussi maksoi n 5 euroa ja lähtee lentokentän edestä. Hotelli saa jatkuvasti valitusta alakerran huoneista, musiikki kuuluu, kuten liikenteen meteli. Hotellin sijainti vaikka ei ole ihan ydinkeskustassa, nuoriso ajaa autolla ihan vierestä ja tämä kuuluu hyvin huoneisiin sisälle. Ikkunaremontti ei ole taatusti halpa ja respan tarjoamat korvatulpat eivät mieltä lämmitä, jos yöllä ei saa nukuttua.

Koska perjantaina keikka jäi välistä, lähdin kaupungille katsomaan uutta kauppakeskus Valkeeta. Keskustan kaupat menevät Helsinkiin verrattuna sangen aikaisin kiinni, klo 18 – 20 ja klo 20 olikin sitten nuorisojoukko valloittanut promilleillaan keskustan. Äkkiä pois. Sokoksesta tuli ostettua pari juttua, jotka Helsingin pää-Sokoksesta oli loppu 3 + 1 päivien aikaan. Loistava vierailu siis.

Lauantaina kävin mm Kirpparikeijun suosittelemassa Palje kirppiksellä. Tein loistavia löytöjä. Mieheni ja lapseni olivat samaan aikaan Tietomaassa, vaatimattomasti 5 h.

Sunnuntaina oli vuorossa kylpylä Eden. Kylpylään pääsee hyvin bussilla, mutta sunnuntaisin vuoroja kulkee 1 tunnissa. Eli paluuta varten piti ottaa aikataulut ylös. Eden oli kiva kylpylä, ei iso, ei pieni. Pk seudulla aikataulut toimii, mm Edenissä tulee tasatunnein aaltoja ja meidän lyhyen vierailun aikana aallot alkoivat miten alkoivat ja myös loppuivat alkamisesta 5 min päästä. Kuitenkin aallot tulevat henkilökunnan napinpainalluksesta, ikävää ettei tällainen asia ollut tarpeeksi tärkeää heille. Aallot kuitenkin kokosivat valtaosan asiakkaista aaltoilemaan.

Hinnat olivat hyvin kohtuullisia, aikuisten lippu 14, lapset ja opiskelijat 8 euroa, päivälippu.

3 h päästä lähdimme bussilla keskustaan, haimme laukut hotellista ja suuntana kohti lentokenttää.  Perheemme pääsikin erikoissyyniin, lapsi otettiin sivuun ja häneltä tutkittiin kädet. Todella jännää ja kerrottavaa eskarissa riitti. Itse jätin hyvin märän uimapuvun käsimatkatavaroihin, joka pääsi uudestaan läpivalaisuun yhdessä puoliksi syödyn banaanin kanssa. Ensimmäistä kertaa koneessa ? Henkilökunta jaksoi hymyillä.

Lentohan kestää vain tunnin, eli pikamatkaksi mukava ja pieni maisemanvaihdokseen oltiin kaikki tyytyväisiä.

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: