Tallinn City Tour -tulipahan koettua

28 Tou

En ole ikinä osallistunut mihinkään tälläiseen hyppää kyytiin milloin tahansa ja käy paikalliset nähtävyydet läpi.

Koska ajelut sisältyivät Tallinna 48 h korttiin, päätimme tämän myös hyödyntää.

Matka alkoi heti vänkäämisellä. Hintaan sisältyi kuulokkeet, mutta kuski ei niitä suostunut antamaan. Hän ei puhunut juurikaan suomea, englannista puhumattakaan, ei muka ymmärtänyt kun kerroin me aloitamme matkan. Hän itse aktivoi korttimme. Korvatulpat maksavat euron. Ota tai jätä. Piste. Onneksi 3 euroa on pieni raha, mutta myöskään mitään kuittia ei tullut.

Yläkerrassa parhaat näkymät ja kielivaihtoehtoja oli riittävästi. Lyhyellä kierroksella kuuli paljon uutta ja yläkerrassa oli mukava matkustaa.

Ekalla päivällä ajelut jäivät vähäiseen, koska saimme hotellihuoneen. Illalla olisi voinut lähteä mm keilailemaan, mutta sänky vei voiton. Jopa euroviisut jäi katsomatta.

Seuraavana päivänä päätimme käydä eläintarhassa, jonne parhaiten pääsee näillä busseilla. Yläkerta oli täynnä, joten alakertaan vaan. Ikävä kyllä auton moottori ei ollut hiljaisemmasta päästä ja alakerrassa piti ääni pitää lähes maksimilla, jotta jotain kuuli. Kunnes ääni alkoi pätkimään. Asennuksessa häikkää, kuuloketta piti pitää kiinni jatkuvasti kiinni koneessa, muuten ääntä pätki.

Viimeinen visiitti jäi hyvinkin lyhyeksi. Sukellusveneeseen ei pääse julkisilla, mutta näillä busseilla pääsee. Menimme kävellen museoon, mutta tarkoitus oli tulla pois bussilla. Paitsi bussi päätti tulla ja lähteä etuajassa. Ollessamme vielä sisällä, bussi tuli ja lähti. Menimme pysäkille tarkistamaan aikataulun, tätä ennen olimme tyhjentäneet lokerikon, laittaneet takit päälle, kävelleet bussille ja pysäkillä kello oli vielä reippaasti vaille. Eli bussi oli n 10 min etuajassa aikataulusta. Jos olisimme olleet mieheni kanssa kaksin, olisi asia ollut ok, mutta 5 v lapsemme oli tässä vaiheessa hyvin väsynyt ja hän ei yhtään tykännyt ylimääräisestä kävelyreissuta. Ulkopuolella oli peräti 1 taksi ja lompakossa käteistä 20 euroa. Taksi oli sitä mieltä että taksimatka maksaa enemmän.

Niin ja lähetin yhtiölle viestin tapahtuneesta, sekä englanniksi että suomeksi mutta tietenkään mitään vastausta ei ole kuulunut. Yllättävää ? Tuskin.

 

 

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: