Juhannus 2015

25 Kes

Meidän perhe on laivaihmisiä, kaikki. Joten yllätyksenä ei tullut tämän juhannuksen viettotapa. Matkustamisessa ajoitus on aina tärkein, jos haluaa edullisia matkoja etsiä. Varasimme hyvin ajoissa menon Helsinki – Tukholma Gabriellan. Me emme halua maksaa luksuksesta, mutta kuitenkin matkustusmukavuus on tärkeää, on Gabriellalla BL4 hyttejä, eli B kertoo ei ole ikkunaa, 4 taas kertoo sänkyjen määrän ja L kertoo hytissä on parisänky ja hytti on vähän isompi. Siellä mahtuu hyvin leikkimään.

Koska kesällä Tukholman laivat käyvät päiväselvään Tallinnassa, on lähtö vasta klo 18. Sopi hyvin, työpäivä loppuun asti ja sitten satamaan. Maihin tultiin 9.50 ja lähdimmekin heti Solnaan, siellä leikkipaikkaan nimeltä Meck Parken. Puisto vaikuttaa pieneltä, mutta se on hyvin täynnä kaikkea kivaa aktiviteettejä, joten viihdyimme puistossa tunteja. Ilma ei ollut paras mahdollinen, mutta hyvät varusteet päällä, oli lopputulos mitä parhain.

Aikaisin olimme myös varanneet yöpymisen. Rautatieaseman vieressä sijaitsee Radisson Waterfront ja koska Tukholmassa vietetään juhannusta ihan samalla tavalla kuin meilläkin, oli hotelli hyvin tyhjä ja myös hinta erittäin edullinen. Aamiainen Radisson hotelleissa on aina mitä parhain ja sillä ruualla pärjäsikin pitkälle päivää.

Tekemistä Tukholmassa ei liikaa ollut. Halusimme mennä Globeniin. Ja emme olleet ainoita. Miinuspisteen saa kyseinen pulju, nettisivut kertoivat olemme auki joka päivä, mutta paikanpäällä oli lappu ovessa olemme kiinni perjantaina ja lauantaina. Plääh ! Joten lauantaina menimme myös uudestaan samaan leikkipuistoon, tällä kertaa lapsia oli ehkä 10 x enemmän ja lisäksi siellä oli kirjasto auki.

Lauantaina sitten hyvästelimme Tukholman ja lähdimme Cinderellalla kohti Ahvenanmaata. Sekä Cinderellalla että Ahvenanmaalla ei ole tullut vierailtua. Laiva saapui aamulla varhain Maarianhaminaan, 06 jälkeen, olimme ainoita, joita jäivät autolla pois. Aurinko paistoi ja kaikki kaupat olivat tietenkin sunnuntain kunniaksi kiinni. Ajoimme toiselle puolelle, Eckeröön, josta Eckerö Linen laiva lähti. Maisemat olivat täydelliset.

Jäin miettimään muutaman korun kesken ja koska kello kävi, päätin Viking Linen tekevän päätöksen puolestani.

Grace on upea Viking Linen laiva, tilat siistit vaikka käyttöaste on kova. Kaikilla oli vähän univelkaa, joten pienet päiväunet olivat poikaa. Leikkipaikalle kerettiin ja minä tax freehen, nyt on Gracea kaulassa ja korvissa roikkumassa. Hintaa setille tuli n 130 euroa. Edullinen.

Kun aika oli vähän kulunut, aukesi Merimuseo ja sen yhteydessä oleva laiva Pommern. Upea, upea paikka. Museon yhteydessä mukava ja edukas kauppa, jossa on mm loistava majakkamukikokoelma. Myös harvinaisuuksia löytyy.

Pikavisiitti tehtiin myös Taffelin tehtaanmyymälässä, jota navigaattori ei halunnut löytää. Jos haluat ajaa 40 km sipsien takia, katso osoite ja ajo-ohjeet valmiiksi.

Kotimatkalla pysähdyimme vielä Maxinge Center issä ja siellä kävin Guldvivan myymässä.  Jäin vielä miettimään muutaman korun kesken ja koska kello kävi, päätin Viking Linen tekevän päätöksen puolestani.

Grace on upea Viking Linen laiva, tilat siistit vaikka käyttöaste on kova. Kaikilla oli vähän univelkaa, joten pienet päiväunet olivat poikaa. Leikkipaikalle kerettiin ja minä tax freehen, nyt on Gracea kaulassa ja korvissa roikkumassa. Hintaa setille tuli n 130 euroa. Edullinen.

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: