Dimpa säilytyspussi – uusi must matkalle

12 Lok

Olen ensimmäisen kovempaa muovia olevan pussin ostanut vuosituhanteen vaihteessa ollessani Thaimaassa. Nämä pussit kestävät max 3 matkaa, kun muistaa joka kerta hyvin teipata. Usein joku kohta laukusta on ollut jonkin verran rikki. Ostosten putoamiset olen estänyt levittämällä pussin päällimmäiseksi pyyheliinan mahdollisimman leveäksi. Totaali-repeämisiä on tapahtunut vain 1 ja laukkuja olen useita ostanut, vielä enemmän matkoja on tullut tehtyä.

Muutama vuosi sitten löytyi Abu Dhabin Ikeasta Dimpa säilytyspussi ja olinkin heti ensi kerrasta myyty. Pussi ei revennyt yhtään, vaikka maksimi 20 kg painoikin. Lapseni rakastaa Ikeaa ja vietämmekin perheen kanssa laatuaikaa Ikeassa vähintään kerran kuussa. Pussien ostaminen on ollut ostoslistalla kauan, mutta aina olen sen sujuvasti unohtanut.

Kunnes kunnon potku takapuoleen tuli alennusmyynnin muodossa. Normaalihinta 3,99, eli hinta on normaalistikin hyvin edullinen, nyt tarjouksessa 1,99. Ostin pusseja 8. Menevät hyvin pieneen tilaan ja nyt niitä on, sillä seuraava matka on jo varattu.

Viimeksi tullessamme Amerikasta lähtöselvittäjä kertoi pussin olevan pyykkikassi eikä tule säilymään ehjänä kotiin asti. Väärässä oli. Mutta se on aina näissä vaihtoehtona, siksi pyyheliina auttaa jos jotain tapahtuu. Lisäksi erilaiset laukkuvyöt pitävät kasassa.

Miksi näitä sitten käytämme? Matkalaukkuni painaa 7 kg, tyhjänä. Tämä painaa 200 g. Kun matkustamme kohdemaahan, on meillä 2 lentolaukkua, toinen on täynnä tyhjiä pusseja ja reppuja, toisessa on perheen matkatavarat. Paluussa voimme ostaa niin paljon kun haluamme. Laukkuja ei pidä saada täyteen eivätkä tyhjät matkalaukut vie tilaa missään. Jokaisella matkalla, jonka olemme kolmisin tehneet olemme varanneet auton ja laukkukärryt voi tuoda kätevästi auton viereen. Monta kertaa pidemmällä matkalla lähtee shoppailussa mopo käsistä ja tällöin ei tarvitse pelätä että kilot tulisivat täyteen.

Seuraavalla kerralla otamme varmuuden vuoksi 6 pussia mukaan. Jos jokaisen kilot tulevat täyteen, pakkaamme 2 pussia päällekkäin.

http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/10056770/

Vaikka meillä pussit ovat kestäneet loistavasti, on näiden käyttäminen täysin omalla riskillä. Näitä kun Ikeassa säilytetään peittojen ja tyynyjen vieressä, tuskin näitä lentomatkustamiseen ole suunniteltu. Vaikka loistavat siinä käytössä ovatkin.

2 vastausta kirjoitukseen “Dimpa säilytyspussi – uusi must matkalle”

  1. Tullista iltaa! 21 lokakuun, 2013 klo 6:15 pm #

    ”paluussa voimme ostaa niin paljon kuin haluamme.” Muistattehan kuitenkin tullirajat?

    • leikkaakolanttu 24 lokakuun, 2013 klo 2:50 pm #

      Kun matkustaa Amerikkaan, voi hyvällä omalla tunnolla kävellä vihreää puolta. Esim. Converseja ostin kaikki jotka silmää mielytti ja oli edukkaat = 3 paria a 20 usd. Aika paljon saa ostaa, ennen kuin limitit paukkuu, koska reissussa on kuitenkin 3 henkeä. Tuontirajat ovat per hlö, iästä riippumatta.

Mielipiteesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: